Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rotary klub Třebíč navštívil guvernér
Rotary klub Třebíč navštívil guvernér PDF Tisk Email
Sobota, 03 Září 2016 07:15

V pondělí 29. srpna 2016 navštívil třebíčský Rotary klub guvernér česko-slovenského Rotary distriktu 2240 pro rok 2016/17 Štěpán de Wolf z RC Cheb-Eger. Při příležitosti této oficiální návštěvy letošní prezident Petr Hobl představil panu guvernérovi klub, jeho historii a aktivity v minulosti, a také své priority pro tento rok. Lubomír Dolejský se pochlubil úspěchy klubu na poli studentské výměny a Marti Saitl připomněl grantové projekty a mezinárodní spolupráci s partnerskými kluby z Oschatzu a Rothenburgu.

Kromě tradičních humanitárních projektů chce Rotary klub Třebíč podpořit mladé začínající umělce a popularizovat golfovou hru. Tak jako v předchozích letech uspořádá klub adventní benefiční večer. O letních prázdninách spolu s rotary kluby z Jihlavy a Telče zorganizuje letní mezinárodní tábor. Pan guvernér vysoko hodnotil aktivity klubu a poděkoval za angažovanost jeho členů ve vedení distriktu slovy „Rotary žije a pracuje“. Ve vedoucích pozicí pracují Martin Saitl jako předseda mezinárodního výboru pro spolupráci s Rakouskem, Jaromír Barák je předsedou distriktního výboru pro výměnu mládeže, místopředsedou je zde také Jaroslav Šmarda. František Ryneš je šéfredaktorem magazinu Rotary Good News.

Na schůzce rotariáni též přivítali naši první letošní studentku Suvi Pentikäinen z Finska. Další dva studenti dorazí v následujících dnech, hosty klubu budou celý školní rok.

František Ryneš