Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ohlédnutí za Vandrobraním
Ohlédnutí za Vandrobraním PDF Tisk Email
Pátek, 26 Srpen 2016 06:28

Folkový festival Vandrobraní 2016 hostil milovníky trampské muziky při svém druhém ročníku, který se odehrál v termínu 19. – 20. srpna v obci Vladislav. Pestrost dvou festivalových dní zajistil široký výběr domácích hudebních interpretů i doprovodné soutěže. Konání festivalu podpořila Nadace ČEZ částkou dvacet tisíc korun.

Dvoudenní folkový festival představil během pátku a soboty více než patnáct interpretů z oblasti českého folku a trampské hudby. Během pátečního večera se zájemcům představily například kapely Alibaba či Hajcman. Sobota patřila skupinám Jarret, F. T. Prim, Stráníci či V. K. Tomáško. „Program Vandrobraní 2016 je postaven na různorodosti tak, aby si vybral opravdu každý. Snažili jsme se navázat na typickou českou tradici trampování a letních večerů plných dobré hudby, místního piva a zábavy. Akce se setkala s velkým  úspěchem. Návštěvníci byli nadšeni programem, rodiče také koutkem pro děti,“ uvedla zástupkyně festivalu Vandrobraní Kamila Řezáčová.

Vandrobraní je svým charakterem a velikostí jediným festivalem, který se během roku v obci Vladislav a jejím okolí uskuteční. Jeho cílem je přinést do třebíčského regionu kvalitní folkovou hudbu a kulturně jej obohatit. „Na podporu obce Vladislav jsme navíc na akci točili výhradně pivo Heřman, které pochází přímo z místního vladislavského pivovaru,“ dodává Kamila Řezáčová.

Festival Vandrobraní 2016 podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Vandrobraní 2016 je pro návštěvníky, obyvatele i samotnou obec Vladislav zpestřením a také výbornou příležitostí užít si dva dny plné české hudby. Jde o ukázkový lokální festival pro celé rodiny, který udržuje českou tradici folkové a trampské hudby v třebíčském regionu, a proto jsme ho velmi rádi podpořili,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Jana Štefánková