Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Semafor v Dukovanech
Semafor v Dukovanech PDF Tisk Email
Pondělí, 22 Srpen 2016 07:10

Jitka Molavcová a Jiří Suchý přijeli na Vysočinu koncertovat v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského na zámek do Valče. Při té příležitosti zavítali také v pátek 19. srpna do nedaleké elektrárny Dukovany.

Jiří Suchý se s Jitkou Molavcovou podívali na strojovnu prvního reaktorového bloku a na blokovou dozornu, kde se potkali s osádkou kontrolující činnost tohoto výrobního bloku. „Byl to pro mě úžasný zážitek prohlédnout si jadernou elektrárnu. Vlastně jsem získal poprvé představu o tom, co to taková elektrárna obnáší. Sice vím asi jen tisícinu toho, co se dá zjistit, ale byl to skvělé,“ sdělil po absolvované prohlídce téměř 85letý Jiří Suchý.

„Bylo to nepopsatelné. Já si nepamatuji ze školy skoro nic na toto téma a dnes jsem byla náležitě poučena a budu se sem ráda vracet,“ dodává umělecká partnerka pana Suchého Jitka Molavcová. „ A já si nepamatuju ze školy vůbec nic, protože když já jsem chodil do školy, tak se ještě svítilo petrolejkou,“ doplňuje se šibalským úsměvem Jiří Suchý.

Pro prohlídce provozu elektrárny si ještě umělci vypili kávu při projekci filmu v infocentru, kde se také potkali se zástupci managementu, poté pokračovali do pivovaru Dalešice.

Jana Štefánková