Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vysočina bude držet státní smutek
Vysočina bude držet státní smutek PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Duben 2010 05:39

Vláda ČR na svém mimořádném zasedání rozhodla po dohodě s českým prezidentem vyhlásit den smutku na 17. a 18. dubna 2010. Stane se tak v souvislosti s leteckým neštěstím u ruského Smolenska, při němž zahynul polský prezident s manželkou a další desítky osob jeho doprovodu.

„Vyzýváme všechny obyvatele České republiky, aby dne 17. dubna v poledne minutou ticha uctili památku tohoto neštěstí,“ uvedl na tiskové konferenci vicepremiér Jan Kohout. Vláda také rozhodla o stažení vlajek na půl žerdi.

Hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek nechává na zvážení pořadatelů rozhodnutí o konání či nekonání akce, avšak doporučuje všem pořadatelům společenských, kulturních a sportovních akcí v regionu, aby důstojně a vhodnou formou uctili minutou ticha památku obětí tragické letecké nehody. Vlajky České republiky na budovách kraje Vysočina a krajem zřizovaných institucí budou přes tento víkend pietně staženy na půl žerdi.

„Tragická událost by nám všem měla připomenout, abychom v našem každodenním životě jednali s větší pokorou, úctou k sobě navzájem, abychom méně riskovali a byli ohleduplnějšími,“ zdůraznil Jiří Běhounek.

Jitka Svatošová

Aktualizováno Neděle, 18 Duben 2010 21:58