Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Další kavárny a cukrárny v Třebíči jsou přátelské rodině
Další kavárny a cukrárny v Třebíči jsou přátelské rodině PDF Tisk Email
Středa, 03 Srpen 2016 12:24

Třebíč získala v roce 2010 třetí místo v soutěži Obec přátelská rodině, kterou vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí. V následujícím roce byla nastartována řada aktivit zaměřených na rodiny. Třebíč od té doby například mapuje nekuřácké provozovny, prostřednictvím projektu Zdravé město.

Nekuřácké provozovny získávají od vedení města certifikát a samolepku na dveře a jsou prezentovány na městském webu. „Každoročně také vydáváme u příležitosti Světového dne bez tabáku aktualizovaný seznam těchto provozoven v letáku s mapkou, kde je možné konkrétní kavárnu, cukrárnu či restauraci v Třebíči najít,“ uvedl místostarosta Vladimír Malý. K dosavadním šestnácti provozovnám letos přibyly čtyři nové kavárny a cukrárny. Jsou to Cukrárna a kavárna Paříž v ulici Znojemská, Café Art na Blahoslavově, Kavárna Za pecí na Žerotínově náměstí a Cukrárna u řeky na Subakově ulici.

Letáky jsou lidem k dispozici na radnici a v informačních centrech. V letošním roce bylo
za finanční podpory Fondu Vysočiny vytištěno 2.000 letáků.

Zájemci z řad provozoven se pro získání certifikátu mohou registrovat do databáze vyplněním jednoduchého dotazníku. Oceňují se ta zařízení, která jsou celá nekuřácká
a navíc přátelská rodině. To znamená, že nabízí některé z požadovaných služeb, jako
je dětský koutek, přebalovací pult, dětské menu, dětskou židli, možnost ohřátí kojenecké stravy apod.

Irini Martakidisová