Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Začíná rekonstrukce Komenského náměstí
Začíná rekonstrukce Komenského náměstí PDF Tisk Email
Středa, 03 Srpen 2016 12:19

Od pondělí 8. srpna bude uzavřená silnice na Komenského náměstí, od křižovatky u Úřadu práce až po Jihlavskou bránu a stávající uzavírku u Podklášterského mostu. Uzavírka bude trvat až do 15. prosince.

„V rámci stavebních úprav vozovky, na které přibude souvislý ostrůvek pro chodce, vyměníme všechny semafory, a to i v souvislosti s výstavbou nového mostu, kde přibude jeden jízdní pruh. Rozšíříme zastávky Městské autobusové dopravy, budeme rekonstruovat chodníky v celém prostoru Komenského náměstí, před obchodním domem Máj a doplníme zde bezbariérové prvky,“ popsal rozsáhlou rekonstrukci místostarosta Vladimír Malý.

Parkoviště na Komenského náměstí bude po celou dobu přístupné. Vjíždět se na něj bude provizorním sjezdem, zřízeným v horní části parkoviště ze sil. I/23, pouze ve směru od Masarykova náměstí. Výjezd zůstane stávající, s průjezdem stavbou směrem k silnici I/23, kde bude možné odbočit pouze vpravo, směrem na Jihlavu.

„Po dobu stavby bude autobusům MAD umožněn průjezd přes křižovatku ulic V. Nezvala a Jihlavská brána, zastávky MAD budou přemístěny na ulici V. Nezvala. Práce na chodnících budou probíhat postupně na levé a pravé straně, jedna strana bude vždy uzavřena a vstup do objektů bude zajištěn,“ uvedl Vladimír Malý.

Silnice v Jihlavské bráně bude na výjezdu směrově upravena k ulici V. Nezvala, přibude zde také chodecký ostrůvek. Současně v Jihlavské bráně dojde k rekonstrukci plynovodu a domovních přípojek a to od křižovatky po dům č. 106. Výkopové práce na plynovodu budou probíhat od 15. srpna do 31. října a přinesou omezení na chodnících i v silnici. „Z náměstí budou moci Jihlavskou branou projet pouze autobusy Městské autobusové dopravy a v naléhavých případech vozidla Integrovaného záchranného systému,“ doplnil Malý.

Při provádění finálních úprav bude nutná úplná uzavírka jak parkoviště, tak vozovky. Termín bude s dostatečným předstihem oznámen.

Irini Martakidisová