Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Fotosoutěž: Třebíč – památky a život
Fotosoutěž: Třebíč – památky a život PDF Tisk Email
Úterý, 26 Červenec 2016 15:30

Město Třebíč vyhlásilo VIII. ročník fotografické soutěže pro talentované fotografy. Tématem letošního ročníku je „Třebíč – památky a život“. Soutěž není nijak věkově omezena. Přihlášky do soutěže do 30. září.

Nejúspěšnější tvůrci budou odměněni, jak finančně, tak i drobnými upomínkovými předměty. Součástí fotografické soutěže bude i veřejná prezentace nejúspěšnějších soutěžních snímků.

Vyhodnocení soutěže proběhne v říjnu 2016. Předání cen nejúspěšnějším autorům včetně prezentace soutěžních snímků se uskuteční v listopadu 2016. Soutěž bude hodnotit odborná komise. Členové komise se nebudou moci soutěže zúčastnit.

Pravidla soutěže:

Do soutěže je možno přihlásit maximálně tři snímky od jednoho autora.

Soutěž bude anonymní, fotografie budou na zadní straně označeny heslem a názvem snímku. Stejným heslem bude označena obálka, která bude zalepená a přiložená k zásilce s fotografiemi. V této obálce bude uveden název každé fotografie, jméno, adresa a kontakt na autora.

Tématem snímků jsou v tomto ročníku památky a život, snímky by měly zachycovat život třebíčských památek, propojení historie a současnosti, vyjádření krásy okamžiku, apod. Fotografie musí být pořízeny na území města Třebíče.

Oceněné soutěžní fotografie zůstávají ve vlastnictví vyhlašovatele soutěže, který si vyhrazuje právo použít tyto fotografie k dalším, např. publikačním účelům s respektováním autorských práv. Neoceněné fotografie budou na požádání vráceny jejich autorům.

Snímky musí být upraveny na rozměr delší strany minimálně 297 mm. Kratší strana může být individuální pro každou fotografii. Fotografie mohou být barevné i černobílé. U fotografií, které byly pořízeny digitálním přístrojem, bude současně přiložen i digitální záznam snímků (v rozlišení 300 DPI) na běžně dostupných nosičích (CD, DVD, paměťové karty apod.).

Každý účastník soutěže přihlásí výhradně své autorské snímky.

Přihlášením do soutěže se každý účastník zavazuje respektovat a dodržovat stanovené podmínky soutěže.

Do soutěže nebudou zařazeny fotografie, které nesouvisí s tématem této fotografické soutěže, dále ty, u kterých nebudou uvedeny požadované osobní údaje, rovněž ty, jež mají neetický obsah, dále fotografie, které nevyhovují kvalitou nebo rozlišením a ty, jež budou obsahovat jakékoliv prvky, jež lze považovat za reklamu.

Soutěžní příspěvky je nutno odevzdat nejpozději do 30. září 2016 osobně nebo písemně na adresu: Ing. Lucie Floriánová, odbor rozvoje a územního plánování, Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč. Obálku je nutno označit výhradně v levém horním rohu slovem – Fotosoutěž 2016.

Lucie Floriánová