Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Číňani si udělali výlet do Třebíče
Číňani si udělali výlet do Třebíče PDF Tisk Email
Středa, 06 Červenec 2016 07:51

Delegaci od Šanghaje zajímalo naše zemědělství

Třebíč se v rámci spolupráce s Česko-Čínskou Kulturní Asociací, z.s. a také na základě zájmu delegací z různých provincií Číny již potřetí prezentovala na krátkém setkání, v prostorách Městského úřadu. Tentokrát projevila zájem o výměnu zkušeností delegace zástupců z Chongming County People´s Congress. To je oblast tří ostrovů severně od Šanghaje, v ústí řeky Yagtze a také (podle členů delegace) místo s nejvyšší průměrnou délkou života. Zástupci veřejných správ se setkali ve středu 29. června.

Město a jeho aktivity představili místostarostové Pavel Pacal a Vladimír Malý. Členy delegace zajímala zaměstnanost, místo i obory, vhodné pro podnikání a také možnost stavět zde větrné elektrárny. Velmi je zaujalo zemědělství i způsob zpracování slámy.

„Stavění větrných elektráren u nás nepřipadá v úvahu. V Kraji Vysočina nejsou tato zařízení povolena. Bráníme se tím ničení naší čisté krajiny,“ odpověděl na jednu z mnoha otázek místostarosta Pavel Pacal.

Další témata, o která se delegace zajímala, byly energetické firmy, jejich dodavatelé, společnosti s šetrným přístupem k životnímu prostředí. Společnost Esko-T představil ředitel Pavel Gregor, společnost TTS prezentoval Radek Plaček.

Irini Martakidisová