Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Po Třebíči se bude o něco lépe chodit
Po Třebíči se bude o něco lépe chodit PDF Tisk Email
Pátek, 01 Červenec 2016 08:29

Před prázdninami nechali pracovníci Odboru dopravy a komunálních služeb opravit další chodníky i komunikaci. V ulici Nad Babou je nový povrch silnice a na ulici Mánesova a v Ptáčově jsou opravené chodníky.

Oprava povrchu komunikace v ulici Nad Babou

V ulici nad Babou dlouho sloužily jako silnice staré betonové panely, připomínající spíš provizorní cestu. „Nechali jsme panely demontovat, založit zde konstrukční vrstvy a vydláždit silnici žulovou kostkou v rozměru 10 x 10 centimetrů,“ popsal úpravu místostarosta Vladimír Malý.

Součástí prací bylo také vydláždění koryta a oprava několika kanálů pro dešťovou vodu. „Nechali jsme také opravit navazující povrch ze zámkové dlažby v horní části ulice. Přidanou hodnotou je, že k opravám byl využit vytěžený materiál z městského skladu. Tím byly nejenom ušetřeny peníze z rozpočtu, ale navíc je zde kámen s určitou patinou, který se do historického centra města hodí lépe než nový materiál,“ doplnil Malý. K akci se připojilo také několik majitelů rodinných domů, kteří si na vlastní náklady nechali opravit vchody či vjezdy ze stejného materiálu.

V Mánesově ulici je opravený chodník

„Jedná se o plošnou opravu už dožilého chodníku z betonové dlažby 30 x 30 centimetrů. Nově je zde položená zámková dlažba. Některé původní kamenné obrubníky jsme zde mohli zpětně použít. Poměrně významné množství vytěžené dlažby necháme repasovat, abychom ji mohli opět využít k menším opravám chodníků ve městě,“ uvedl Vladimír Malý.

V Ptáčově stihli opravu do pouti

Na základě požadavku zástupce místní části Ptáčova byl chodník u autobusové zastávky opraven v termínu tak, aby práce skončily před místní poutí. Povrch ze staré dožilé dlažby byl nahrazen betonovou dlažbou obdobného typu.

Irini Martakidisová