Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Prezidentem České nukleární společnosti byl znovu zvolen Daneš Burket
Prezidentem České nukleární společnosti byl znovu zvolen Daneš Burket PDF Tisk Email
Sobota, 25 Červen 2016 06:41

Česká nukleární společnost (založena v roce 1990) je dobrovolnou a neziskovou odbornou organizací. Hlavním cílem ČNS je provádět osvětu, napomáhat vzdělávání a šířit objektivní informace z oblasti mírového využívání jaderné energie, vytvářet platformu pro efektivní výměnu zkušeností mezi specialisty jak v domácím, tak v mezinárodním měřítku, zajišťovat expertní a poradenskou činnost pro své členy i externí zájemce, poskytovat platformu pro prezentaci a propagaci činnosti firem, profesních a zájmových skupin a významných osobností, které se angažují v oblastech aktivit ČNS a napomáhat propagaci a prezentaci české jaderné techniky a technologie v zahraničí.

Česká nukleární společnost je členem Evropské nukleární společnosti a zakládajícím členem Českého svazu vědeckotechnických společností (ČSVTS). Více informací na http://www.csvts.cz/cns Na jednání výboru České nukleární společnosti (ČNS), které proběhlo 24. června 2016 v Praze, bylo zvoleno nové vedení ČNS ve složení:

Daneš Burket (ČEZ, a. s.) - Prezident

Václav Hanus (ČEZ, a. s.) - Viceprezident pro věci organizační

Vlastimil Koubek (ČEZ, a. s.) - Viceprezident pro věci ekonomické

Jiří Duspiva (ÚJV Řež, a. s.) - Viceprezident pro věci zahraniční

Miroslav Kawalec (VÍTKOVICE, a. s.) - Viceprezident pro věci programové

Ing. Daneš Burket, Ph.D. (nar. 1971). V roce 1994 absolvoval na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze, na stejné fakultě získal v roce 2004 doktorát v oboru reaktorová fyzika. Od roku 1994 pracoval v různých funkcích na Jaderné elektrárně Dukovany. Od roku 2007 je ředitelem sekce Technická podpora v divizi Výroba, ČEZ, a. s. Členem výboru České nukleární společnosti je od roku 2001, prezidentem od roku 2010.

ČNS