Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V červnu byly opraveny další chodníky i kanály
V červnu byly opraveny další chodníky i kanály PDF Tisk Email
Čtvrtek, 23 Červen 2016 07:37

Pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb nechali během měsíce června opravit v Třebíči další chodníky. Lépe se teď bude chodit v ulici Spojenců, na Okrajové, v ulici Hájenky i na Mánesově.

V ulici Spojenců proběhla plošná oprava chodníku, včetně výměny odvodňovacích prvků a doplnění dvou kanálů na dešťovou vodu v silnici. Opraven byl i povrch silnice. „Špatný stav chodníku a nefunkčnost odvodňovacích prvků způsobovala špatný přístup do domu i podmáčení domu,“ popsal důvod opravy místostarosta Vladimír Malý.

Další opravy chodníku a nové obruby i zábradlí má ulice Okrajová. „Důvodem oprav je zejména ochrana zeleně a chodníku před masivním parkováním, ke kterému zde dochází. Zábradlí zase bude sloužit k usměrnění pěších k přechodu pro chodce, což zvýší bezpečnost provozu,“ uvedl Malý.

V Borovině v ulici Hájenky byla provedená plošná oprava chodníku s využitím části původní zachovalé dlažby. Další opravené chodníky jsou v ulicích Mánesova, Čajkovského, Švabinského i na Březinově. Ve Skalní ulici probíhá obnova původních kamenných sloupků a zábradlí..

„Pracovníci odboru nechali opravit také kanály na dešťovou vodu na ulicích V. Nezvala a Polanka, kde bylo nutné vyměnit skružení a udělat novou šachtu,“ dodal Malý.

Irini Martakidisová