Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Neplnohodnotný terminál, přesto získal ocenění
Neplnohodnotný terminál, přesto získal ocenění PDF Tisk Email
Středa, 15 Červen 2016 07:07

Přestupní terminál v Třebíči je dopravní stavbou Vysočiny

V prestižní soutěži Stavba Vysočiny za rok 2015 se třebíčský přestupní terminál umístil na 1. místě. Ocenění převzal za město místostarosta Pavel Pacal a vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb Aleš Kratina. Ocenění získal terminál za žádoucí a přínosné řešení provázanosti autobusové a vlakové dopravy se zřetelem na budoucí dokončení daného prostoru nádraží.

„Přestupní terminál je největší investiční dopravní stavbou v Třebíči za posledních dvacet let. Součástí jeho výstavby byla modernizace nádražní budovy, úprava kolejiště, nová křižovatka u nemocnice včetně nového parkoviště se 112 parkovacími místy,“ popsal stavbu Aleš Kratina.

 

Vybudován byl se záměrem zrychlit a zjednodušit cestujícím přestupy a zajistit návaznost jednotlivých spojů. Nový přestupní autobusový terminál má osm moderních zastávek, vybavených digitálními informačními panely a přístřešky.

Stavba Vysočiny je tradiční soutěž a přehlídka staveb, architektonických řešení a konstrukcí, která má letos za sebou už 14. ročník.

Irini Martakidisová

 

Aktualizováno Středa, 15 Červen 2016 07:13