Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dar rotariánů postiženým dětem
Dar rotariánů postiženým dětem PDF Tisk Email
Úterý, 14 Červen 2016 11:22

Denní rehabilitační stacionář slavil dětský den

Ve středu 8. června předali zástupci Rotary klubu Třebíč, zastupitel Jaromír Barák, Lubomír Dolejský a Petr Hobl, v rámci sportovního dne řediteli Denního rehabilitačního stacionáře pro tělesně a mentálně postižené v Třebíči panu PhDr. Karlu Halačkovi šek na 137 727,- Kč. Tyto prostředky byly použity na pořízení stabilizačních obleků TheraSuit. Předání se zúčastnil i osmiletý Petr Ontolčík, který na pořízení obleků přispěl nalezenou stokorunou.

Rotary klub Třebíč podporuje stacionář dlouhodobě, k největším projektům patřilo vybudování ergoterapeutického pracoviště a cvičné kuchyně v roce 2000 za 437 tisíc Kč, zakoupení automobilu Ford Transit v roce 2003 za 852 tis. Kč a vybudování dětského dopravního hřiště v roce 2007 za 333 tis. Kč. Rotary klub se spolupodílel na zakoupení speciální vany pro postižené a jiných speciálních přístrojů.

 

Třebíčští rotariáni také v minulosti dlouhodobě podporovali novorozenecké oddělení třebíčské nemocnice, domov důchodců na Koutkově ulici nebo dům pro seniory v Myslibořicích.

František Ryneš

 

Aktualizováno Úterý, 14 Červen 2016 11:52