Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč upoutala na vídeňském veletrhu.
Třebíč upoutala na vídeňském veletrhu. PDF Tisk Email
Úterý, 07 Červen 2016 05:25

Zájem byl o průmyslovou zónu i památky

Téměř 22 tisíc návštěvníků z Rakouska, Itálie, Slovinska, Německa, Slovenska a Maďarska zavítalo na vídeňský veletrh Intertool, který se konal druhý květnový týden. Nepřehlédnutelný stánek města Třebíč u vstupu na veletrh upoutal mnohé návštěvníky.

Inspirativní setkání bylo s Češkou žijící a pracující v Rakousku paní Verou Gastberger. „Hovořili jsme o spolupráci s Österreichische Bundesbahnen s cílem zaměřit pozornost rakouských turistů na Třebíč a řešili jsme také oslovení konkrétních rakouských firem, které hledají průmyslové zóny v České republice,“ popsala téma setkání Denisa Hájková z incomingového týmu.

Pokud chce Třebíč nabízet průmyslovou zónu a vytvářet podmínky pro zvýšení zaměstnanosti, je nutné, aby firmy a investoři o třebíčských možnostech věděli. To byl právě jeden z cílů účasti na vídeňském veletrhu. Třebíč si přivezla důležitý kontakt, a to na Martinu Tauberovou, která zastává pozici obchodní rada na Velvyslanectví ČR v Rakousku

 

Z účasti na veletrhu vznikly články o možnostech Třebíče, které vyjdou v zahraničních časopisech určených pro podnikatele a firmy. Návštěvníci se zajímali o Třebíč jako takovou. Zaujaly je památky UNESCO, padaly dotazy na dopravní dostupnost a volné prostory k podnikání. „Velmi dobře posloužily promo materiály o Třebíči, kde jsou shrnuty odpovědi na většinu otázek, na které se nás lidé ptali,“ potvrdila Petra Fortelná z incomingového týmu.

Město Třebíč se díky výborné prezentaci zapsalo do paměti návštěvníků. Inspirativní stánek, prezentační materiály i pralinky s třebíčskými motivy upoutali slovenskou hospodářskou komoru do té míry, že přiznali plán třebíčskou prezentaci využít jako vzor. „Stánek s využitím symbolu třebíčské rosety, který byl vidět opravdu ze všech stran a lidé ho nemohli přehlédnout, se vám opravdu moc povedl,“ ocenila Vera Gastberger. Paní Heribanová ze Slovenského institutu ve Vídni velmi kladně hodnotila propojení spolupráce mezi městem, okresní komorou a městským kulturním střediskem. „Je velmi důležité se prezentovat na rakouském trhu a dostat se do podvědomí rakouských firem. Vy jste skvěle využili příležitost,“ vzkázala do Třebíče.

Irini Martakidisová

 

 

Aktualizováno Úterý, 07 Červen 2016 05:35