Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na EDU si zacvičí
Na EDU si zacvičí PDF Tisk Email
Úterý, 07 Červen 2016 00:00

Nejrozsáhlejší havarijní cvičení letošního roku s námětem řešení mimořádné události 3. stupně s ukrytím personálu proběhne ve dnech 8. a 9. června. Součástí cvičení bude také hledání zraněné osoby zásahovou skupinou v kontrolovaném pásmu elektrárny a následné předání zraněného do rukou lékaře. Na průběh cvičení budou dohlížet inspektoři Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

Cvičení bude zahájeno ve středu 8. 6. 2016 v brzkých ranních hodinách, ukončení je předpokládáno na cca 13:00 hodinu. Ochranná opatření pro personál JE, tedy přechod zaměstnanců do krytů s výjimkou sloužící směny je očekáván v cca 7:30. Následovat bude oznámení pohřešování jedné osoby v kontrolovaném pásmu elektrárny, následně bude vyslána zásahová skupina do těchto prostor, která najde zraněnou osobu a tu přepraví k lékaři. Do plánovaného havarijního cvičení bude zapojena sloužící směna havarijní odezvy, osádka blokové dozorny trenažeru, jednotka hasičského záchranného sboru podniku, bezpečnostní služba, evakuační autobusy a další složky. Na dvoudenní cvičení v EDU budou dohlížet inspektoři Státního úřadu jaderné bezpečnosti.

Ve čtvrtek 9. 6. 2016 bude procvičovány zejména činnosti spojené s prováděním monitorování okolí JE za použití mobilních skupin monitorování a to v čase cca 7.00 – 13.30 hodin.

Jiří Bezděk