Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Svahy jsou stabilizované a chodníky opravené
Svahy jsou stabilizované a chodníky opravené PDF Tisk Email
Úterý, 31 Květen 2016 07:37

Pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči nechali koncem května opravit další chodníky a kanály, proběhlo také měření stavu skalních svahů ve městě.

Stavy skalních svahů se monitorují pravidelně dvakrát ročně a podle výsledků je pak naplánovaná údržba a případné sanační zásahy. V Třebíči jsou tři ze skalních svahů osazeny speciálním měřením, díky němuž je možné monitorovat stabilitu nejrizikovějších skalních výchozů. Jedná se o svahy v lokalitách Hrádek, Krajíčkova stráň a Libušino údolí. „Výsledkem letošního jarního měření je zjištění, že nedošlo k žádné odchylce a svahy jsou bezpečné. V rámci prohlídky v Libušině údolí prošla kontrolou také vyhlídka, kde pracovníci zjistili závady na trubkovém zábradlí. Oprava bude provedena v nejbližších dnech,“ slíbil místostarosta Vladimír Malý„V ulici U Kuchyňky vyměnili pracovníci poškozenou dlažbu chodníku, který zároveň zarovnali do jednotné šířky. Kolem chodníku bude ještě doplněná zeleň,“ uvedl Malý.

Další drobné opravy chodníků byly provedeny v ulicích Antonína Dvořáka, Dr. Holubce, J. Suka a na křižovatce ulic A. Kratochvíla a Trnavská.

Na Fugnerově ulici byl opraven kanál v havarijním stavu. Došlo k výměně skruží i rámu a dorovnání silnice kolem kanálu. Další opravené kanály jsou na ulicích Sirotčí a Vrchlického.

Irini Martakidisová