Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Žáci autoškoly jezdí od února na motorce sami
Žáci autoškoly jezdí od února na motorce sami PDF Tisk Email
Neděle, 29 Květen 2016 07:28

Od 20. února platí novela zákona 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel. V té stojí, že výcvik a zkouška na motorce v autoškole bude nyní probíhat tím způsobem, že žadatel pojede sám na motorce a učitel či komisař pojede za ním. Buď na druhé motorce, nebo v autě autoškoly.

Motorka autoškoly je vždy doprovázena dalším vozidlem. Proto při předjíždění musí řidiči počítat s tím, že by měli předjet obě vozidla najednou. Předejdou tak nebezpečným a stresovým situacím žadatele i doprovodného vozidla, kteří mezi sebou komunikují vysílačkou.

Dosah vysílačky je omezen a při rozdělení obou vozidel může dojít k přerušení spojení a žák autoškoly přijde o instrukce a korekci chyb od učitele autoškoly či zkušebního komisaře a roste riziko dopravní nehody.

Žádáme proto řidiče, aby se nezařazovali při předjíždění mezi motorku žadatele, která je označená bílým L na modrém podkladu a vozidlo autoškoly (buď motorku s bílým L nebo auto s označením autoškola), pokud to není nezbytně nutné.

Irini Martakidisová