Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Most bude uzavřen od pondělí
Most bude uzavřen od pondělí PDF Tisk Email
Pátek, 06 Květen 2016 00:00

Od pondělí 9. května bude uzavřen Podklášterský most přes řeku Jihlavu v Třebíči. Investor Kraj Vysočina zde bude dělat jeho úplnou rekonstrukci. Uzavírka je plánovaná do 15. prosince.

Objízdná trasa pro auta do 7,5 tun bude přes Komenského náměstí, po ulici Bráfova třída, Sportovní, Rafaelova, Míčova, Táborská, U Kuchyňky a ulici 9. května zpět k uzavřenému úseku. Délka trasy je necelých sedm kilometrů. Pro auta nad 7,5 tun je Policií ČR stanovena objízdná trasa přes obce Červená Hospoda, Krahulov, Okříšky, Přibyslavice a Novou Ves. Tato trasa je 20 kilometrů dlouhá.

Dopravce, Trado-MAD, s.r.o., vydal výlukové jízdní řády vybraných linek městské autobusové dopravy, které budou platit po celou dobu uzavírky mostu.  Odbor dopravy a komunálních služeb Městského úřadu v Třebíči po prvním týdnu provozu situaci vyhodnotí a případně přistoupí k úpravám. Tyto budou závislé na provozních možnostech dopravce.

Společně s výstavbou mostu budou opraveny také chodníky, přibude nové veřejné osvětlení a dojde i k revitalizaci a zpřehlednění křižovatky u Jihlavské brány a silnice od mostu až po křižovatku u Úřadu práce. Úpravy doznají také veřejná prostranství před obchodním domem Máj. Prostranství bude nově předlážděno, přibudou vodící pásy v dlažbě i nový kabátek pro nádoby na komunální odpad. Všechno se bude dělat současně, aby uzavírka neomezovala řidiče ani chodce déle, než je nezbytně nutné.

Komenského náměstí po křižovatku s ulicí Sucheniova (u Úřadu práce) nebude uzavřeno úplně. Práce budou probíhat vždy na jedné polovině silnice a doprava zde bude řízena kyvadlově, pomocí semaforů.

Ulicí 9. května projíždí denně zhruba sedm až deset tisíc aut. Už první dny uzavírky ukáží krizová místa, kde počítáme s prováděním následných dopravních opatření. Jak městská, tak dopravní policie jsou připraveny nastalé krizové situace řešit.

Aktuální informace, mapy objížďky, schéma městské autobusové dopravy i výlukový jízdní řád MAD a další jsou na www.uzavirkytrebic.cz.

Připomínky k výlukovému jízdnímu řádu MAD adresujte na e-mailovou adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Irini Martakidisová