Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Tip na výlet
Tip na výlet PDF Tisk Email
Neděle, 24 Duben 2016 14:56

Jubilejní sezóna v Telčském domě bude ve znamení velkých změn

Do 10. sezóny vstupuje Telčský dům s novými plány, jak se otevřít široké veřejnosti. Pořádáním kulturních a charitativních akcí, různých tvořivých dílen, soutěží a výstav pro děti i jejich rodiče se chce Telčský dům zapojit do kulturního dění ve městě a stát se tak nejen vyhledávaným turistickým cílem, ale i odpočinkovým místem pro lidi z okolí.

„Jsme potěšeni velkým zájmem o naši výstavu,“ říká Jozef Navrátil, provozovatel Telčského domu a dodává:  „Pro letošní sezónu připravujeme několik akcí, kterými chceme oslavit desetileté výročí otevření Telčského domu široké veřejnosti. V letních měsících, kdy oslavy vyvrcholí, bude naše výstava rozšířena o velkou expozici modelů železnic, která obsadí celé jedno patro Telčského domu.“

Stálá výstava „Historie a legendy z Telče a okolí“ se letos, stejně jako v minulých letech, otevřela o velikonočním prodlouženém víkendu.  Už v průběhu Velikonoc stihli v Telčském domě přivítat svého 100. letošního návštěvníka. Poutavé a místy i pohádkové uspořádání výstavy, která je umístěna v románském podzemí Telčského domu, stále láká k návštěvě malé i odrostlejší výletníky.

 

Aktualizováno Neděle, 24 Duben 2016 15:08