Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Montserrat Caballé v Jaroměřicích!
Montserrat Caballé v Jaroměřicích! PDF Tisk Email
Středa, 31 Březen 2010 12:56

Opravdu lahůdku a jednu z největších hvězd na operním poli se podařilo ulovit pořadatelům Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského, který se pravidelně koná na Zámku Jaroměřice nad Rokytnou. XII. ročník festivalu, který se koná ve dnech 7.-21.8.2010, otevře osobně Peter Dvorský s bratrem Jaroslavem, též operním pěvcem a s paní Montserrat Caballé.

Sopranistka Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folc, jak zní celé její jméno, pochází ze Španělska a patří k nejobdivovanějším zpěvačkám. Stejně jako patron festivalu Peter Dvorský pomáhala mnoha mladým a začínajícím zpěvákům. Mimo jiné to byla ona, která objevila pro svět známého tenoristu Josého Carrerase.

Od roku 1994 je Velvyslankyní dobré vůle při UNESCO. Během několika návštěv v ČR vystoupila např. benefičně a výtěžek okolo jednoho miliónu korun věnovala obci postižené povodní. Do podvědomí „nekulturních“ diváků se zapsala společně s Freddie Mercurym oficiálním songem Olympijských her v Barceloně v roce 1992, nazvaným prostě Barcelona.

Ve svých 77 letech (12.4.) si udržuje skvělý hlasový fond a naši diváci se mají opravdu na co těšit. O dalším programu festivalu vás budeme určitě informovat.

Jan Zeman

Aktualizováno Neděle, 18 Duben 2010 21:59