Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rok práce na incomingu, hubený výsledek
Rok práce na incomingu, hubený výsledek PDF Tisk Email
Sobota, 19 Březen 2016 00:00

Průmyslová zóna, pozemky pro rodinné domy i nový investor

Co je incoming v chápání města?

Incoming zastřešuje práci města, která se týká maximální podpory v zastavení odlivu obyvatel Třebíče a zajištění nárůstu rezidentů, podnikatelů a turistů. Cílem incomingu je podpora místních podnikatelů a příprava prostředí pro nové investory. Rozšíření nabídky pracovních míst, zlepšení koordinace nabídky a poptávky pracovních míst a vytvoření podmínek pro to, aby mladí lidé zůstávali v Třebíči a zakládali zde rodiny.  Tyto aktivity stojí na zajímavé a systematické prezentaci města doma i v zahraničí.

Aktivity v roce 2015:

březen – nastavení incomingové strategie a aktivní odstartování práce, září - vytvoření týmu: Denisa Hájková, Petra Fortelná, Dagmar Pacalová, příprava nové průmyslové zóny na ulici Rafaelova, nový investor JOPP Automotive v průmyslové zóně Hrotovická, podpis spolupráce v oblasti podpory turistického ruchu, podpory obchodu, kultury, vzdělání a výměny zkušeností s čínským městem Yichang v čínské provincii Hubei, příprava pozemků pro výstavbu rodinných domů na ulici Alšova, Švabinského, v lokalitě Na Kopcích, zahájení prodeje pozemků na ulici Alšova a Švabinského, redesign webu www.trebiczije.cz a vznik webu www.volnamistatrebic.cz, prezentace a propagace města za účelem představení průmyslových odvětví v regionu, prezentace Třebíče a regionu na veletrzích a výstavách v Udmurtsku a ve Slovinsku, dále v odborných časopisech, oficiální návštěvy delegací z ČLR se zaměřením na spolupráci při výměně informací v oblasti životního prostředí, turistiky, státní správy

Pozemky pro rodinné domy se začínají prodávat

První pozemky určené pro výstavbu nových rodinných domů jsou prodány. Nové rodinné domy by měly do tří let stát v ulicích Alšova a Švabinského. V letošním roce bude k dispozici dalších 11 pozemků v lokalitě Na Kopcích – východ a v roce 2017 Na Kopcích – západ celkem 31 pozemků pro individuální výstavbu. O rok později se počítá přibližně s  50 parcelami za poliklinikou na ulici Vltavínská. Celkem vznikne více než 90 nových rodinných domů.

Třebíč připravuje novou průmyslovou zónu

Po složitých jednáních se podařilo v lokalitě za pekárnou směrem na Pocoucov zcelit do vlastnictví města pozemky o rozloze 8,3 ha. V roce 2016 město předpokládá dokončit studii o podobě nové průmyslové zóny a zajistit pravomocné územní rozhodnutí, na základě kterého bude moci žádat na ministerstvu průmyslu a obchodu o dotaci. Na přelomu roku 2016 a 2017 je v plánu pozemky zasíťovat a v roce 2017 je začít nabízet investorům.

Třebíč má první nové investory. Vzniknou nová pracovní místa

V průmyslové zóně Hrotovická byly k dispozici poslední 2 ha pozemků. „Podařilo se nám dohodnout s firmou JOPP Automotive, která se věnuje výrobě komponentů do řadicích systémů automobilů. Výrobu by investor měl začít už letos na podzim. Díky tomu vzniknou desítky nových pracovních míst,“ popsal Pavel Pacal.

Další investoři mají zájem o pozemky po levé straně silnice směrem na Pocoucov, u sportovního areálu Spartak. „Město tam vlastní zhruba 5000 m2. Dosáhli jsme dohody se dvěma místními investory, kteří již odkoupili pozemek a chtějí v budoucnu vytvořit 34 nových pracovních míst,“ sdělil Pacal.

Web volnamistatrebic.cz využívají firmy i zájemci o práci

Velmi dobrým krokem bylo spuštění webu www.volnamistatrebic.cz, kde se shromažďují aktuální nabídky pracovních příležitostí v regionu. Firmy mají možnost zdarma vkládat svoje personální poptávky. Od začátku spuštění webu volnamistatrebic.cz zde celkem 132 firem nabídlo 373 volných pracovních míst a několik desítek brigád. Průměrná návštěvnost webu roste a blíží se třem tisícům uživatelů měsíčně.

Plán aktivit na rok 2016

příprava průmyslové zóny na ulici Rafaelova - pokračování, prodej dalších parcel pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Na Kopcích, výměnný pobyt žáků třebíčských základních škol a Yiling Tianwen International School v partnerském městě Yichang v ČLR (duben) a recipročně návštěva studentů z ČLR v Třebíči (podzim), duben: přijetí další čínské delegace z města Xining, 10. – 13. května: prezentace města na veletrhu ve Vídni – Intertool 2016, strategická poloha stánku, nabídka výjezdu podnikatelů (doprava a jednodenní vstupenky zdarma, možnost prezentace třebíčských firem formou propagačních materiálů, setkání s dalšími podnikateli a vystavovateli v rámci B2B), podzim: konference pro firmy a podnikatele týkající se incomingu a podpory podnikání na Třebíčsku, rozšíření povědomí o webu www.volnamistatrebic.cz a www.trebiczije.cz, prezentace města v odborných časopisech, příprava prezentačních materiálů (příručka pro podnikání, promo materiál o Třebíči)

Irini Martakidisová