Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Charita pořádá konferenci
Charita pořádá konferenci PDF Tisk Email
Pondělí, 14 Březen 2016 08:19

Oblastní charita Třebíč - Středisko sv. Zdislavy pořádá ve středu 16. března 2016 konferenci „Rozvoj domácí hospicové péče na Třebíčsku“. Věnovat se bude vedle dynamického rozvoje služby v okrese i krajskému konceptu, zapojení Nemocnice Třebíč, nebo etické a zdravotní tematice. V Hotelu Atom budou od 15 hodin přednášet mimo jiné socioložka Jiřina Šiklová, nebo teolog Aleš Opatrný.

Hlavní pořadatelem konference je Domácí hospic sv. Zdislavy, který je jediným z Kraje Vysočina a jedním ze sedmi v celé ČR, který byl vybrán do pilotního programu VZP. Ten má ověřit předpoklad, že domácí péče o pacienty v terminálním stádiu je nejen pro ně komfortnější, ale také ekonomicky výhodnější. „Za poslední dva roky jsme od prvotního poskytování sociálních služeb spojených s doprovázením rozšířili personální obsazení na 9 lékařů, 9 zdravotních sester, psychoterapeuta a pečovatelky, přičemž jsme doprovodili více jak stovku lidí,“ vysvětluje vedoucího hospice Eva Vráblová. „Konference má potenciální spolupracovníky seznámit s možnostmi těchto služeb a má jim přiblížit naše čerstvé, ale bohaté zkušenosti.“

Referát radního Kraje Vysočina Petra Krčála bude věnován vznikající krajské koncepci, na které se podílí i další přednášející primář třebíčského hospice MUDr. Ladislav Kabelka. Spolupořadateli akce jsou Ministerstvo zdravotnictví ČR a Česko-švýcarské fondy, Profesní odborová unie zdravotnických pracovníků a Krajské edukační centrum. Odborným garantem konference je prim. MUDr. Ladislav Kabelka, Ph.D. – předseda České společnosti paliativní péče ČLS JEP.

Kontaktní osoba:

Eva Vráblová (tel. 734 435 207734 435 207 ; e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript )

Program:

14:00 MUDr. Ladislav Kabelka, Ph.D. / Mobilní specializovaná paliativní péče

14:30 PhDr. Jiřina Šiklová, CSc. / Proč se dnes o smrti nemluví

15:00 Mgr. et Bc. Petr Krčál / Koncepce hospicové a paliativní péče na Vysočině

15:15 Mons. doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. / Spirituální potřeby těžce nemocných a péče o ně

Přestávka 15.45 – 16. 15 hod.

16:15 Ing. Eva Tomášová / Spolupráce Nemocnice Třebíč při zajištění paliativní péče

16:30 MUDr. Vendula Mazancová / Potřeba sítě paliativní péče v kazuistikách ZZS

16:45 MUDr. Pavel Svoboda / Možnosti a záludnosti analgezie nejen v paliativě

17:00 Mgr. Eva Vráblová / Doprovázení s Domácím hospicem sv. Zdislavy Třebíč

17:15 Diskuse

 

Marie Paločková