Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Infocentrum EDU jako přednáškový sál
Infocentrum EDU jako přednáškový sál PDF Tisk Email
Pátek, 19 Únor 2016 08:16

První přednáškou letošního roku v dukovanském Infocentru bude cestopisná přednáška o putování po indickém Kašmíru a objevování krás pustých Himalájí. O tom, co dva běloši zažili při poznávání severní Indie, jak se jejich středobodem stalo malebné buddhistické městečko Leh a co všechno viděli při dvoutýdenním „treku“ do krásných, pustých a hlavně vysokých indických Himalájí, se mohou zájemci dozvědět při promítání a povídání samotného účastníka ve středu 24. února od 15 hodin v Infocentru JE Dukovany.

„Městečko Leh se stává po příjezdu offroad-taxi naším středobodem, ze kterého poprvé vyrážíme na aklimatizaci. Zažíváme nevšední letmé setkávání s Dalajlámou, s krutou realitou Kašmířanů a někdy i konflikt s evropskými předsudky a „standardy“,“ říká jeden z cestovatelů Milan Belko.

Nově zrekonstruované prostory Infocentra Jaderné elektrárny Dukovany nabízí vedle prohlídky jeho naučné části také možnost uspořádání vlastních přednášek a besed pro širokou veřejnost. „V dukovanském Infocentru vítáme zajímavé osobnosti, které se chtějí podělit o své zážitky. Každoročně jich tu máme několik. Tím prvním v letošním roce je pan Milan Belko, který putováním Indií nabyl nesčetné zkušenosti, které rád předá zájemcům,“ zve na promítání v Infocentru JE Dukovany Jiří Bezděk, tiskový mluvčí. Jen v uplynulém roce se zde uskutečnila například beseda s naším nejslavnějším horolezcem Radkem Jarošem, extrémním cyklistou Pavlem Richtrem, který ujel 1000 mil Aljaškou na kole nebo návštěva motocyklových závodníků Karla Abraháma a Karla Haniky.

Povídání o putování po severní Indii potrvá asi hodinu a půl. Z kapacitních důvodů doporučujeme nahlášení účasti na mailové adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Jiří Bezděk