Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Frantovy obrazy zaujaly francouzského velvyslance
Frantovy obrazy zaujaly francouzského velvyslance PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Únor 2016 00:00

V úterý 16. února navštívil Třebíč velvyslanec Francouzské republiky v Praze, Jeho Excelence Jean–Pierre Asvazadourian. Projevil zájem zejména o prohlídku památek UNESCO a galerie FRANTA.

Velvyslance na radnici přijali zástupci města. Po oficiálním představení starosta Pavel Janata krátce představil historii i současnost Třebíče. Další diskuze se týkala výměnných pobytů studentů mezi Českou republikou a Francií. Kraj Vysočina úzce spolupracuje s regionem Champagne-Ardenne a jedním z bodů spolupráce je partnerství několika středních škol na Vysočině se školami v tomto regionu.

Po přijetí na radnici velvyslanec s vedením města navštívil galerii FRANTA na Karlově náměstí. Ředitelka kultury Jaromíra Hanáčková zde Jeho Excelenci předala od Františka Mertla dárek s osobním dopisem. „Mistru Frantovi do Francie napíšu jak poděkování, tak dojmy z jeho skvělého díla,“ slíbil velvyslanec.

Další kroky velvyslance vedly do židovské čtvrti. Prohlédl si zadní synagogu i dům Seligmanna Bauera a baziliku sv. Prokopa. Návštěvu zakončil prohlídkou třebíčského zámku a muzea.

Irini Martakidisová