Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pokračuje vakcinace proti H1N1
Pokračuje vakcinace proti H1N1 PDF Tisk Email
Pondělí, 29 Březen 2010 21:50

Už od konce února se mohou všichni občané dobrovolně rozhodnout, zda zdarma podstoupí očkování proti H1N1. I přesto, že dospělí nepotřebují od svého praktického lékaře žádné doporučení, čísla mluví jasně: O očkování proti prasečí chřipce není na Vysočině velký zájem. Za první tři březnové týdny přišlo do vakcinačních center 74 zájemců o preventivní očkování.

Do regionu resp. jeho šesti vakcinačních center a do ordinací praktických lékařů poslalo Ministerstvo zdravotnictví ČR ve třech vlnách celkem  6 510 očkovacích vakcín. Do 1. 3. 2010, kdy mohla očkování podstoupit pouze státem odsouhlasená skupina strategických osob postupně rozšiřovaná např. o příslušníky vojska nebo studenty medicíny, se nechalo ve vakcinačních centrech na Vysočině očkovat 1451 osob, další stovky osob podstoupily očkování v ordinacích praktických lékařů.

Vakcinační centra po celé ČR budou na základě rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví ČR očkovat proti viru H1N1 až do konce května. Každý zájemce o vakcínu si musí svou návštěvu předem „Všechna vakcinační centra na Vysočině se maximálně snaží vyjít vstříc osobám, které projeví zájem o očkování proti prasečí chřipce. Proto je od začátku března na kontaktních telefonních číslech vakcinačních center možná individuální domluva a následné provedení vakcinace u dospělých osob již bez nutnosti objednání,“ uvedl hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Pro potřebu dalšího informování obyvatel kraje je zajištěna jednotná informační linka, a to na telefonním čísle 532 232 269 (Fakultní nemocnice Brno Bohunice).

Další informace vč. kontaktů na vakcinační centra můžete získat na pandemickém webovém portálu MZ ČR (http://pandemie.mzcr.cz).

Kde je možno nechat se očkovat? 

 

Jitka Svatošová

Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace

Purkyňovo nám. 133/2, 674 01 Třebíč

Aktualizováno Pátek, 09 Duben 2010 07:51