Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Čeká nás největší dopravní kolaps v historii Třebíče?
Čeká nás největší dopravní kolaps v historii Třebíče? PDF Tisk Email
Pátek, 12 Únor 2016 07:57

Začne výstavba nového Podklášterského mostu

Od dubna do listopadu letošního roku plánuje Kraj Vysočina výstavbu nového mostu přes řeku Jihlavu v Třebíči. Stávající Podklášterský most je na hranici životnosti. Nový most bude o 4 metry širší a bude mít 3 jízdní pruhy, namísto stávajících dvou.

„Příprava stavby tohoto rozsahu je velmi obsáhlá a náročná. Kraj, město a další partneři museli jednat o splnění podmínek a požadavků orgánů životního prostředí. Také výstavba rozsáhlých protipovodňových opatření v minulých letech je již v souladu se stavbou nového mostu. Stavba mostu přes Jihlavu znamená také přeložku sítí, jedná se o elektrické kabely, optiku, plyn, vodu a telefony. Město muselo vyřešit také zprostředkování odkupu důležité nemovitosti na Žerotínově náměstí, jejíž bývalý majitel se stavbou nového mostu nesouhlasil,“ popsal okolnosti přípravy stavby místostarosta Vladimír Malý.

Stavba mostu s sebou přinese také další návazné práce, jako je napojení na navazující komunikace, nové veřejné osvětlení v místě, rozšíření chodníků na mostě, nové semafory, úpravu křižovatky u Jihlavské brány i části veřejných prostranství na Komenského náměstí.

Kraj odhaduje náklady na výstavbu nového mostu ve výši zhruba 35 milionů korun.

Výstavba se dotkne nejenom obyvatel Třebíče, ale všech, kteří naším městem projíždí, nebo přijedou za památkami. Od jara do zimy bude probíhat výstavba na stávajícím místě, takže komunikace přes řeku bude uzavřená. „Náhradní přemostění není bohužel vzhledem k umístění mostu v historické památkové zóně a vzhledem k protipovodňovým opatřením možné. Čekají nás tedy objížďky. Objízdné trasy jsou už známé. V současné době probíhají práce na úpravě jízdních řádů městské autobusové dopravy,“ dodal místostarosta.

Podrobnější informace budeme postupně přinášet na webu města www.trebic.cz i na městském facebooku.

Irini Martakidisová