Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč je skokanem roku
Třebíč je skokanem roku PDF Tisk Email
Pátek, 22 Leden 2016 11:22

Město uspělo v soutěži o nejlepší webovou prezentaci o životním prostředí. Soutěž pořádají od roku 2010 společnosti TIMUR a CI2, pod záštitou Ministerstva životního prostředí.

Ve čtvrtek 14. ledna 2016 proběhlo v inovačním centru společnosti 3M v Praze slavnostní vyhlášení výsledků pátého ročníku soutěže Zelená informacím o nejlepší webovou prezentaci o životním prostředí, která je součástí webových stránek měst v České republice. Z celkem 271 českých a moravských měst, která mají počet obyvatel vyšší než 5 tisíc a mají webovou prezentaci o životním prostředí, postoupilo do dalšího hodnocení 66 měst. V dalším kole hodnotila odborná porota hlavně dostupnost webu, přehlednost, obsah informací a další kritéria.

Praha je až za Třebíčí

Prezentace města Třebíče, která obsadila druhou příčku, se tak ocitla na stupních vítězů. První místo získal Přerov a třetí Hlavní město Praha. Třebíč se zároveň stala také Skokanem roku, protože se během jednoho roku posunula o více než patnáct míst. Cenu převzala z rukou prof. Bedřicha Moldana radní Marie Černá poté, co společně s vedoucím odboru životního prostředí Pavlem Vosátkou web přítomným prezentovala.

„Prezentace Třebíče o životním prostředí je jedinečná a v porovnání s ostatními městy neobvyklá. Kombinuje využívání soudobého stylu webového designu, využívání atraktivních grafických prvků a velmi kvalitně připraveného obsahu. Autoři webu si nastavili laťku vysoko a v příštích letech je čeká hodně práce na udržení této mimořádné pozice,“ podotkl Miroslav Lupač ze společnosti TIMUR, o. p. s.

Web Životní prostředí Třebíčska je přístupný z hlavní stránky webu města pod ikonou téhož jména na spodní straně.

Irini Martakidisová