Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Charitní pečovatelská služba pomůže více klientům
Charitní pečovatelská služba pomůže více klientům PDF Tisk Email
Pátek, 15 Leden 2016 07:52

Poptávka a potřeba pečovatelských služeb stále stoupá. Oblastní charitě Třebíč v jejich zajištění od začátku roku 2016 pomáhá nový automobil Hyundai i.x20, který získala s pomocí Fondu Vysočina. Ten na pořízení vozu přispěl 70%. „Díky tomu jsme mohli pořídit toto nové auto a pečovatelská služba tak má nyní k dispozici už 10 aut. Služba se proto dostane k dalším potřebným lidem,“ děkuje za podporu Kraje Vysočina Helena Pavelková, koordinátorka pečovatelské služby.

Charitní pečovatelská služba Třebíč je jednou ze služeb Střediska sv. Zdislavy Oblastní charity Třebíč, které zajišťuje terénní zdravotní a sociální služby v domácnostech. Pečovatelky pomáhají lidem se sníženou soběstačností žít v domácím prostředí, kde jsou rádi a je jim tam dobře. Služba je určena především seniorům, osobám se zdravotním handicapem nebo chronickým onemocněním. Pečovatelky jim pomáhají se sebeobsluhou, osobní hygienou, přípravou jídla, údržbou domácnosti či s vyřizováním pochůzek a nákupů.

„Zájem o naše služby stále stoupá. Obecně se ví, že populace stárne a ti mladší nemají např. díky zaměstnání tolik času na poskytnutí adekvátní péče a zázemí seniorům, a proto přichází řada na nás,“ popisuje Helena Pavelková. „Spolu s rostoucím zájmem o službu roste i tlak na technické zabezpečení služby. Prakticky se bez služebních aut neobejdeme.“

V roce 2015 využilo pomoc Charitní pečovatelské služby Třebíč celkem 206 lidí v regionu Třebíčska.

Helena Pavelková