Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Starostové i firmy chtějí lepší napojení na dálnici
Starostové i firmy chtějí lepší napojení na dálnici PDF Tisk Email
Středa, 13 Leden 2016 15:37

Ve středu 13. ledna podepsalo celkem 24 subjektů Memorandum o spolupráci při řešení dopravní obslužnosti a využití dopravní infrastruktury po silnici II/360. Starostové 4 měst a 12 obcí a zástupci sdružení a společností se sešli na třebíčské radnici, aby svým podpisem potvrdili společný cíl a následné prosazování společného zájmu.

Předmětem memoranda je dohoda všech zúčastněných stran na prosazování společného zájmu. Tím je zlepšení dopravního propojení v trase komunikace II/360 jako strategického spojení území s dálnicí D1 a spojením k hraničnímu přechodu Česko – Rakousko. Tato spolupráce má za účel vyvinout dostatečný tlak na vlastníka komunikace, aby s potřebnými úpravami počítal a bral je vážně. Aby se komunikace dostala do konkrétních plánů kraje. Celé území bude atraktivnější pro nové zaměstnavatele.

To, jak je tento zásah a rekonstrukce silnice důležitá, potvrdili starostové i zástupci společností, kteří přišli memorandum podepsat. Memorandum podepsali starostové následujících měst a obcí a zástupci společností:

Město Třebíč, Město Moravské Budějovice, město Velké Meziříčí, město Jaroměřice nad Rokytnou, obce Výčapy, Petrůvky, Střítež, Trnava, Rudíkov, Hodov, Vlčatín, Oslavička, Oslavice, Blatnice, Bohušice, Lukov, Okresní hospodářská komora Třebíč, Energetické Třebíčsko, EKOREGION 5, ČEZ, a. s., Společnosti Mann + Hummel (CZ) s.r.o., Mann + Hummel Service s.r.o, Huhtamaki Česká republika, a.s., Fraenkische CZ s.r.o..

Zúčastnění navrhují v memorandu, aby se návrh rekonstrukce silnice II/360 skládal zejména z těchto částí:

II/360 obchvat Jaroměřice nad Rokytnou

II/360 Štěpánovice – Výčapy

II/360 Výčapy – Slavice

II/360 úprava křižovatky na Petrůvky

II/360 Slavice – Střítež

II/360 Střítež – Třebíč

II/360 obchvat Třebíč, Pocoucov

II/360 Pocoucov – Trnava

II/360 Trnava – Rudíkov

II/360 Rudíkov (vč. rozšíření obchvatu a úpravy křižovatky místní účelové komunikace u hřbitova se silnicí II/360) – Oslavička

II/360 obchvat Velké Meziříčí – východ

Moravské Budějovice, úprava ulice Jaroměřická

Obchvat Moravských Budějovic s dalším napojením na město Jemnice

Irini Martakidisová