Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč vyhlásila granty pro rok 2016
Třebíč vyhlásila granty pro rok 2016 PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Leden 2016 08:03

Rada města vyhlásila Grantový systém Zdravého města Třebíče pro rok 2016.
Od pondělí 1. února 2015 mohou zájemci předkládat své žádosti o finanční příspěvky na projekty. V grantovém systému je prostřednictvím šesti programů připravena
k rozdělení celková částka 2.450.000 korun.

Jeden žadatel může v rámci celého grantového systému podat maximálně pět žádostí. Minimální poskytnutá částka je 5 tisíc, maximální pak 50 tisíc korun.

„Optickou změnou oproti loňskému roku je nižší alokace prostředků do grantového systému, ale to je dané vyjmutím programu Obnova památek a Ocenění sportovců do zvláštních pravidel mimo tento grantový systém. Naopak novinkou je program Cestovní ruch,“ vysvětlila radní Marie Černá.

„Upozorňujeme žadatele zejména na nutnost předložení projektu na správném formuláři, který odpovídá novým právním předpisům,“ dodala Černá.

Všechny programy, vyjma programu Cestovní ruch, slouží k realizaci projektů nekomerčního charakteru. Žádosti mohou zájemci podávat do pondělí 8. února 2016. Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách města http://www.trebic.cz/grantovy-system-mesta-trebic-2016/ds-1836/archiv=0.

Zájemci mohou své projekty předkládat do těchto grantových programů:

Kultura

Cílem programu je podpora dílčích akcí a projektů v oblasti kultury.

Zájmové aktivity

Cílem programu je podpora volnočasových aktivit s dlouhodobou účinností zaměřenou na propagaci a prezentaci činností subjektů realizovaných v Třebíči, se záměrem zapojit do svých aktivit veřejnost, zejména cílovou skupinu - kategorii dětí a mládeže.

Prevence kriminality a drogové problematiky

Program je systémem finanční podpory partnerským organizacím, institucím i aktivním občanům, kteří chtějí přispět projekty zaměřenými na oblast primární, sekundární a terciální prevence s termínem realizace leden – prosinec 2016.

Ekologie

V rámci programu budou podpořeny aktivity související s ochranou a tvorbou životního prostředí. Je systémem finanční podpory organizacím, institucím i aktivním občanům, kteří chtějí přispět k péči o životní prostředí ve městě, k výchově a vzdělávání v uvedené oblasti konkrétní akcí, aktivitou, či projektem.

Rodina a zdraví

V rámci GP Zdravé město - Rodina a zdraví, budou podporovány aktivity v oblastech zdraví, rodina a prevence sociálního vyloučení.

Cestovní ruch

Program je systémem finanční podpory subjektům, poskytujícím služby turistům a návštěvníkům v Třebíči, komerčního i nekomerčního charakteru. Cílem programu je výroba propagačních materiálů a předmětů, podpora digitálního marketingu a tvorba a úpravy webových stránek a jejich rozšíření o cizojazyčné mutace.

Irini Martakidisová