Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Tříkrálová sbírka na EDU
Tříkrálová sbírka na EDU PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Leden 2016 07:51

Den před svým svátkem v kalendáři v úterý 5. ledna 2016 přišli tradičně koledovat tři králové do elektrárny Dukovany. Pláště tří králů oblékli ředitel Charity Třebíč Petr Jašek a jeho kolegové, sociální pracovníci ze stacionářů v Třebíči. Kromě štědrých příspěvků od zaměstnanců také dostali chutný řízek v dukovanské závodní jídelně.V čase oběda se zaměstnanci elektrárny potkali s koledníky v hale před jídelnou. Za zvuku harmoniky a zpěvu koled se tak mohli připojit k celostátní sbírce na pomoc potřebným. „Dobrý rok vám vinšujem a vše dobré přejem,“ srdečně a s úsměvem prozpěvovali koledníci. Po dvou hodinách koledování byly dvě pokladničky nadité penězi. „Zaměstnanci přispívali drobnými mincemi, městnali do malého otvoru pokladničky stokoruny a vyskytla se i jedna tisícovka. Mockrát děkujeme, jsou zde milí lidé,“ říká Michal Saidl, jeden ze tří králů, který doprovází na harmoniku. Pracuje v Charitě jako sociální pracovník ve stacionáři Úsměv.

 

„Na koledu do elektrárny chodíme rádi, jsme tu vždy vlídně přijati. Kromě štědrých příspěvků vždy dostaneme i výborný oběd a máme možnost se setkat i s vedením elektrárny, se kterou dlouhodobě a rádi spolupracujeme,“ říká ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek.

Loňský výtěžek ze sbírky v Třebíči a okolí přesahující 2 miliony korun (v EDU přispěli zaměstnanci částkou 17 288 korun) byl použit na:

Nákup biofeedbacku – EEG do Rané péče Třebíč;

službu TaxiS, která poskytuje podporu osobám, které mají v důsledku zdravotního či sociálního omezení ztížený přístup k získání zaměstnání;

podporu Charitní pečovatelské služby;

zařízení Paprsek naděje;

probační program Most

primární prevenci

terénní program pro mládež „streetwork“

nákup zdravotnického materiálu pro K-centrum Noe;

rekonstrukci a vybavení budovy na ul. Gen. Sochora v Třebíči pro Domácí hospic sv. Alžběty;

příspěvek na zahraniční humanitární pomoc lidem trpícím válkou na Ukrajině a lidem postiženým zemětřesením v Nepálu.

Finanční prostředky vybrané při Tříkrálové sbírce 2016 budou použity na:

výstavbu nového objektu Domova pro matky s dětmi a Rané péče v Třebíči

dokončení stavebních prací v objektu Gen. Sochora v Třebíči – sídlo služby pro seniory a nemocné, Domácí hospicová péče

zakoupení automobilu pro pečovatelskou službu

humanitární pomoc a materiální nebo finanční pomoc lidem v sociální či zdravotní nouzi (OCHT prosí o upozornění na tyto osoby)

Bezhotovostní platby lze uskutečnit na sbírkový účet 66008822, kód banky 0800 (Česká spořitelna), VS: 777, SS pro Třebíčsko 6600.

Martina Veselá

 

Aktualizováno Čtvrtek, 07 Leden 2016 08:16