Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Těžkej Pokondr dohlížel na ředitele JE Dukovany
Těžkej Pokondr dohlížel na ředitele JE Dukovany PDF Tisk Email
Čtvrtek, 17 Prosinec 2015 00:00

Miloš Pokorný a Roman Ondráček z kapely Těžkej Pokondr dohlíželi během předvánočního setkání zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany na předání šeku Domovu pro matky s dětmi v Třebíči. Za peníze zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany, které zdvojnásobila Nadace ČEZ na více než 148 tisíc korun, matky s dětmi dostanou příležitost strávit čas spolu při nových zajímavých činnostech a také možná zažít hezký pocit z Vánoc, jak to má být.

Po převzetí šeku z rukou ředitele JE Dukovany Miloše Štěpanovského a ředitele divize výroba Ladislava Štěpánka vedoucí Domova pro matky s dětmi Eliška Klimešová neskrývala radost: „Radost budou mít hlavně děti, protože právě jim a jejich volnému času bude sloužit většina vybavení, které díky daru Nadace ČEZ pořídíme. Těšíme se hlavně na nové aktivity, které bychom z financí na běžný provoz neměli šanci zajistit. Nejcennější jsou činnosti, kdy se k sobě formou hry a zábavy přiblíží matka a její děti. Těšíme se na plavání, na výlet do zoo i do kina. Máme v plánu kurzy vaření, výrobu pěkných svíček, pletení, malování, čtení nových knížek. Do místnosti, kde se scházíme, si díky darovaným finančním prostředkům můžeme dovolit koupit nový sedací nábytek a několik skříněk.“

„Mám radost, že se do projektu Plníme přání zapojilo tolik zaměstnanců. Naši lidé přispěli na osm azylových domů téměř 635 tisíc korun, nadace tuto částku zdvojnásobila na více než 1,2 milionu,“ uvedla členka představenstva společnosti ČEZ Michaela Chaloupková.

Domov pro matky s dětmi v Třebíči poskytuje pomoc pro matky s dětmi, které mají trvalý pobyt v regionu Třebíč, aby mohly samostatně žít a nést plnou zodpovědnost v péči o své děti. Je určen pro ty matky, které se staly obětmi domácího násilí nebo matky z narušeného sociálního prostředí. Domov, který sídlí v ulici manž. Curieových v Třebíči, ubytuje až 45 lidí, kterým je schopen pomoci v těžké situaci a nabízí jím i základní sociální poradenství.

Jiří Bezděk