Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dětský stacionář si díky rotariánům polepší
Dětský stacionář si díky rotariánům polepší PDF Tisk Email
Pondělí, 14 Prosinec 2015 07:56

Dobročinný koncert Rotary klubu, spojený s dražbou uměleckých děl především regionálních umělců, byl i letos úspěšný. Dějištěm byla v úterý 8. prosince Zadní synagoga. Kromě zástupců Rotary klubů z Třebíče, jižních Čech a jižní Moravy přišlo i osmdesát občanů Třebíče a okolí.

Program byl i letos velmi zajímavý. Vystoupil Cordial String Quartet pod vedením Jakuba Ve druhé polovině večera proběhla dražba uměleckých děl regionálních autorů, archivních vín a výrobků klientů denního rehabilitačního stacionáře. Právě jim bude určen výtěžek večera. K získaným 47 tisícům korun při oslavách 20. výročí znovuzaložení Rotary klubu Třebíč bude přidán i čistý výtěžek vánočního benefičního večera, který překračil 74 tisíc korun.

Postižené děti a mládež se mohou těšit na novou a velmi účinnou metodu léčby, Therapie Kosmík. Jedná se o speciální rehabilitační přístroj, vyvinutý pro cvičení kosmonautů ve stavu beztíže. Tvoří jej závěsná klec a speciální oblek Thera Suit, který podporuje výuku chůze u klientů, kteří nejsou schopni samostatné chůze. Výsledky této nové léčebné metody jsou překvapivé.

Dražilo se téměř 60 položek. Pouze 14 z nich nenašlo nového majitele. Více než 74 tisíc korun je pěkný výsledek, o zhruba deset tisíc lepší, než v loňském roce. Protože náklady na uspořádání koncertu nesli členové klubu a návštěvníci koncertu, jedná se o čistou částku ve prospěch stacionáře.

Městský stacionář Rotary klub podporuje dlouhodobě. V průběhu dvaceti let pořídil ergoterapeutické pracoviště, cvičnou kuchyň, mikrobus Ford transit pro svoz klientů, dopravní hřiště a řadu zařizovacích předmětů. Předloni klub přispěl na financování dětského rehabilitačního hřiště. Loňský výtěžek šel na nákup optického lékařského přístroje pro třebíčskou oční školu.

Díky postižených patří účinkujícím, dárcům, organizátorům a Městskému kulturnímu středisku.

Martin Saitl