Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zaměstnanci JE Dukovany postiženým
Zaměstnanci JE Dukovany postiženým PDF Tisk Email
Sobota, 12 Prosinec 2015 10:31

Po roční přestávce se opět v areálu Jaderné elektrárny Dukovany konaly předvánoční trhy chráněných dílen. Své stánky zde představili zaměstnanci a klienti osmi chráněných dílen z okolí elektrárny. Zaměstnanci Skupiny ČEZ a dodavatelských firem tak mohli zakoupit drobné dárky pod stromeček, vánoční dekorace nebo tradiční vánoční pečivo.

Výrobky chráněných dílen jsou mezi zaměstnanci Skupiny ČEZ oblíbené řadu let. Mají tak možnost nejen si koupit v předstihu dárky pod stromeček, ale i finančně přispět na dobrou věc. Projekt s názvem „Plníme přání – myslíme na druhé“ funguje v Dukovanech úspěšně už od roku 2011.

Chráněné dílny letos utržily za své výrobky celkem 50 857 korun, nejvíce za celou dobu pořádání trhů. Utržené peníze za výrobky klientů přitom chráněné dílny používají na další rozvoj svých aktivit.

„Předvánoční trhy chráněných dílen se letos konají v sedmnácti lokalitách Skupiny ČEZ. Celkem se pak představí třicet dílen z celé České republiky, které zaměstnávají hendikepované. Ve většině případů se jedná o lidi se zdravotním postižením, kteří by jinak neměli šanci se uplatnit na běžném trhu práce. Myslím, že je velmi potěší zájem o jejich výrobky. Je to pro ně důkaz, že si ostatní dokážou vážit jejich práce a navíc s ní udělat i radost svým blízkým a přátelům,“ dodala Hana Salajková, která ve Skupině ČEZ zajišťuje organizaci vánočních trhů.

V Dukovanech své výrobky ve dnech 2. – 3. prosince nabízela třebíčská zařízení Barevný svět, Úsměv, Domovinka, Vrátka, Stacionář pro tělesně a mentálně postižené, dále Circle of life z Koněšína, Diakonie ČCE - středisko Myslibořice, a „Kuba to dá“ ze Zbýšova. Do většiny těchto zařízení chodí zaměstnance elektrárny pomáhat jako dobrovolníci v rámci projektu Čas pro dobrou věc. Byla tak již navázána spousta nových přátelství. „Je hezké vidět, jak zaměstnanci elektrárny přistupují k hendikepovaným lidem, a to nejen před Vánocemi“, říká Kristýna Vohlídková z útvaru komunikace elektrárny.

Jiří Bezděk