Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Loutky v JE Dukovany
Loutky v JE Dukovany PDF Tisk Email
Středa, 02 Prosinec 2015 09:16

IX. ročník „Malého festivalu LOUTKY“, který každoročně přináší v závěru prázdnin radost dětem i dospělým, přinesl tradiční výtvarnou soutěž. Letos měly děti vytvořit oblíbenou postavu z loutkové pohádky.

V Infocentru EDU bylo v úterý 1. prosince oceněno 15 výtvarníků. Navíc byla pro všechny příchozí připravena vánoční pohádka Divadla U staré herečky „Radujme se, veselme se!“. Komise zůstala v nezměněném složení: ředitel MěKS M. Krumlov Bořivoj Švéda, který zajišťoval loutkový festival organizačně, Jessica Horváthová, která se svoji agenturou Cine Jessy zajišťovala festival po stránce umělecké, a Jana Štefánková za společnost ČEZ, která podpořila festival finančně.

„Oceňujeme všechny tvůrce loutek, za každou stojí spousta práce a kreativních nápadů,“ hodnotil za celou komisi výběr Bořivoj Švéda.

„Děti tvoření velice bavilo, dokonce se k nám přidaly i sousedovy děti,“ komentuje výtvory dětí maminka Marcela Moravcová ze Slavětic u Dukovan. „Pohádka o princezně Lesněnce, kterou u nás odehrálo Divadlo na cestě, všechny přítomné děti i dospělé absolutně nadchla a děti přenesly své představy o princezně na papír,“ dodává Moravcová. Pro všechny návštěvníky byla připravena prohlídka Infocentra a sladkou tečkou příjemně stráveného odpoledne byly ořechové koláčky, které připravily kuchařky z dukovanské kuchyně.

Jana Štefánková