Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Teplý listopad umožnil opravit další chodníky a kanály
Teplý listopad umožnil opravit další chodníky a kanály PDF Tisk Email
Pátek, 20 Listopad 2015 00:00

Ani po svatém Martinovi město nezahálí. Pracovníci odboru dopravy a komunálních služeb nechali opravit další chodníky, dešťovou kanalizaci a utrženou krajnici silnice.

„Na chodníku na Mlýnské ulici se jednalo o plochu minimálně 100 m2. Tady jsme nechali přerovnat a doplnit dlažbu, vyplnit spáry a přerovnat obrubníky. Na Tylově ulici jsou ve zhruba osmimetrovém úseku dlažba i obrubníky vyměněny kompletně. V Jihlavské bráně jsme zase museli nechat odstranit betonový podklad pod dlažbou a nahradit jej klasickou konstrukcí z kamenné drti,“ popsal aktuální opravy chodníků ve městě místostarosta Vladimír Malý.

Na ulici Pod Strážnou horou byla utržená krajnice silnice. Zde pracovníci nechali odtěžit hlínu, navézt štěrk a recyklát a všechno důkladně zhutnit.

Oprava kanalizace v Sokolí, Budíkovicích a na Míčově ulici

„Závada kanalizace v Sokolí byla ve zlomených starých betonových prefabrikátech, které tvoří nosný prvek stropní konstrukce. Zastropení jsme nechali kompletně demontovat a na původních kamenných vyzdívkách se udělal betonový věnec. Na něj se položily nové betonové desky, přes ně pak betonový kryt a nakonec nástřik asfaltem,“ uvedl Malý.

Opraveny byly také kanalizační šachty na Míčově ulici a v Budíkovicích.

Irini Martakidisová