Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Paprsek naděje se stěhuje
Paprsek naděje se stěhuje PDF Tisk Email
Středa, 18 Listopad 2015 09:45

Paprsek naděje – Centrum služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč oznamuje změnu adresy. Od 23.11.2015 se na vás těšíme na ulici Generála Sochora 705, Třebíč. Budova je v těsné blízkosti MHD, zastávka Generála Svobody, linka autobusů 4, 5 a 10.

Paprsek naděje je zařízením Oblastní charity Třebíč pro podporu osob s duševním onemocněním. Služby jsou bezplatné a je možné i jejich poskytování v domácím či v jiném neutrálním prostředí klienta.

V nově zrekonstruovaných prostorách jsou připraveny tvůrčí dílny pro práci se dřevem, pedigem a keramikou. Můžete se naučit drátkovat, vyrábět různé dekorační předměty nebo šít na šicím stroji. Klienti si mohou osvojit základy práce na počítači a procvičit paměť na základech anglického jazyka. V zařízení je k dispozici plně vybavená kuchyně, ve které bude každý týden probíhat nácvik vaření a obsluhy běžných domácích spotřebičů. Pro rozhovory v soukromí a individuální schůzky je vyčleněna samostatná místnost a budete-li si potřebovat odpočinout, lze kdykoli využít také místnost relaxační. K  budově náleží rovněž zahrada s příjemným posezením.

Činnosti, které poskytujeme, směřují především k samostatnému zvládání každodenního života. Jedná se o nácvik praktických dovedností (např. vedení domácnosti, hospodaření s financemi), nácvik cestování, doprovod a podpora při jednání s úřady, sociální poradenství, rozvoj pracovních návyků, tvůrčí a výtvarné dílny, kontakt s lidmi s obdobnými problémy, duchovní podpora.

Tímto si vás dovolujeme pozvat na přednášku MUDr. Zuzany Vlčkové z Vojenské nemocnice Brno na téma „Psychóza a co dál?“ , která se uskuteční ve středu 2.12.2015 v 17.00 v budově Paprsku naděje. Přednáška je určena široké veřejnosti a po jejím ukončení bude možné klást dotazy. Vstup zdarma.

Marie Paločková