Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rotariáni opět nadělovali
Rotariáni opět nadělovali PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Březen 2010 14:29

Malá slavnost se udála v rehabilitačním stacionáři na Družstevní ulici v Třebíči. Do trvalého užívání zde byla uvedena koupací vana pro tělesně postižené pacienty s hydraulickým zvedacím zařízením. Ta velmi zlepší hygienické podmínky klientům stacionáře i externím zájemcům z řad tělesně postižených.

 

Dar v hodnotě více než 130 tisíc korun předal do rukou ředitele stacionáře Karla Halačky letošní prezident Rotary klubu Třebíč Jaroslav Soukup. Třebíčští rotariáni totiž přispěli nejvyšší částkou – devadesáti tisíci korunami, které vynesl adventní koncert s dražbou uměleckých děl regionálních autorů. Čtyřicet tisíc přidala JE Dukovany a zbytek věnoval studentský parlament. Slavnostního aktu se kromě guvernéra distriktu Rotary International Františka Ryneše a zástupkyně dukovanské jaderky Jany Štefánkové zúčastnila Iveta Ondráčková za zdravé město, pod které spadá studentský parlament i zástupce starosty Jan Karas, který má stacionář na radnici v gesci.

Ředitel Karel Halačka si spolupráce s rotariány nemohl vynachválit. Vždyť podpora během let přesáhla částku 3,5 miliónu korun. Péčí Rotary klubu Třebíč byl pořízen minibus na svoz dětí, vybavena dřevodílna pro mentálně postižené chlapce, kuchyně pro dívky a herna pro nejmenší. Rotariáni zakoupili i keramickou pec a financovali stavbu a vybavení dopravního hříště, které slouží i ostatním obdobným zařízením ve městě.

Po malém občerstvení, které připravily klientky stacionáře pod vedením vychovatelek, si účastníci prohlédli jednotlivá oddělení rehabilitačního stacionáře. Zasvěcenou průvodkyní jim byla vedoucí oddělení Jana Vaníčková.

Podpora stacionáře třebíčskými rotariány bude pokračovat i v budoucnu. Zaměří se zejména na přístrojové vybavení, na které se v pokladně města nenajdou peníze a které může výrazně zpříjemnit život našich mladých handicapovaných spoluobčanů.

Na fotografiích Františka Ryneše předává prezident RC Třebíč Jaroslav Soukup zařízení do péče pracobníků stacionáře.

 

Tibor Szabó   

Aktualizováno Středa, 21 Duben 2010 20:00