Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kdo novou úřednici zaplatí?
Kdo novou úřednici zaplatí? PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Listopad 2015 12:53

Třebíč bude pomáhat obcím i po skončení projektu

Posledního října skončil projekt pro meziobecní spolupráci v území obce s rozšířenou působností Třebíč, nazvaný zkráceně Obce sobě. Projekt běžel od prosince roku 2013 a měl za cíl zmapovat konkrétní potřeby obcí v území.

Začátkem září se konalo v Třebíči již třetí společné setkání všech starostů nebo zástupců obcí ze správního obvodu obce s rozšířenou působností. Na zasedání zhodnotili přítomní zástupci obcí průběh projektu ve všech sledovaných oblastech. Těmi bylo odpadové hospodářství, školství, sociální věci, cestovní ruch a také pomoc obcím ve správním obvodu – Partnerství obcí. Tuto oblast si zvolili starostové a zástupci obcí jako prioritní na svém prvním setkání.

Také na posledním setkání se starostové obcí shodli na tom, že nastavená spolupráce je pro ně přínosná. Všichni vyjádřili zájem, aby nastavená spolupráce, nazvaná Partnerství obcí, do budoucna pokračovala. Hlavním obsahem této spolupráce bude informační servis a zajišťování odborných školení ze strany Městského úřadu v Třebíči, a to jak pro starosty, tak i pro zaměstnance obcí.

Na Městském úřadu v Třebíči pokračuje od 1. listopadu pro spolupráci Partnerství obcí Štěpánka Málková, která na projektu Obce sobě od začátku pracovala.

Irini Martakidisová