Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město předalo zateplené školky
Město předalo zateplené školky PDF Tisk Email
Středa, 28 Říjen 2015 09:54

V pondělí 26. října město slavnostně předalo budovy k užívání, za účasti ředitelů zateplených institucí a zástupců zhotovitelských firem. Jedná se o pět školek, denní stacionář a dům s pečovatelskou službou, které byly zateplovány v roce 2015. Všechny budovy mají zateplené obvodové zdi a střechy i novou hydroizolaci a hromosvody.

V roce 2015 Třebíč investovala za pomocí finanční dotace z Operačního programu Životní prostředí do zateplení školek a dalších budov ve vlastnictví města. Celkově stálo zateplení budov zhruba 53 milionů korun. Výše dotace, kterou město na akce získalo, je asi 43 milionů, včetně zpětně vyplacené dotace na výměnu oken a dveří za necelých 8 milionů, které proběhlo v roce 2012.

Jenom výměnou oken a dveří v roce 2012 město ušetřilo na vytápění přibližně 30% nákladů ročně. Po zateplení obvodových zdí a střech budov očekáváme, že procento úspor bude ještě vyšší, stejně jako v případě zateplení předchozích budov.

V roce 2015 byly zateplené následující instituce: MŠ Cyrilometodějská, MŠ Kpt. Jaroše, MŠ Dukovanská, MŠ Kubišova, ZŠ a MŠ Na Kopcích, Denní rehabilitační stacionář pro tělesně
a mentálně postižené děti a mládež na Družstevní ulici včetně domu s pečovatelskou službou na Koutkově.

„Celkově jsme od roku 2008 nechali zateplit 14 budov ve vlastnictví města a v dalších
7 objektech jsme vyměnili okna. Výše nákladů na zateplení za sedmileté období je přibližně 188 milionů korun, přičemž zhruba 135 milionů bylo hrazených z dotací,“ doplnil místostarosta Pacal.

Kromě zmíněných budov, jejichž zhodnocení proběhlo v letošním roce, byla v minulosti zateplená ZŠ Týnská, ZŠ Václavské náměstí, MŠ Benešova a Okružní, ZŠ Bartuškova, ZŠ Benešova a stomatologická poliklinika v Třebíči.

Irini Martakidisová