Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Krajští silničáři mají na zimu připraveno přes osmdesát tun posypu
Krajští silničáři mají na zimu připraveno přes osmdesát tun posypu PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Říjen 2015 00:00

Zástupci Integrovaného záchranného systému, správci komunikací a další dotčené subjekty se před nadcházející zimou sešli na koordinační schůzce.

„Letos jsme se takto sešli v historii existence kraje již po desáté, abychom se vzájemně informovali o novinkách v jednotlivých institucích i legislativě, ale také zkoordinovali plán zimní údržby,“ vysvětluje náměstek hejtmana Kraje Vysočina Libor Joukl, který byl jedním z iniciátorů porady.

„Silničáři na Vysočině mají v tuto chvíli připraveno 153 kusů techniky, která bude obsluhovat celkem 119 okruhů. Na jednotlivých cestářství po celém kraji je 23 tisíc tun soli a asi 60 tisíc tun inertních materiálů,“ ujistil ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Jan Míka. Na pracovní schůzce asi třicítka zástupců dotčených subjektů hodnotila i letošní opravy a společně koordinovali plány oprav na příští rok a to i s ohledem na probíhající rekonstrukci dálnice D1, která bude pokračovat s nemalou intenzitou i následujících letech. „Pokračujeme v přípravě velkých staveb, na které chceme čerpat evropské peníze. Pracujeme například na přípravě výstavby obchvatu Jihlavy, Velkého Beranova a Okříšek, Krahulova, a Červené Hospody,“ doplnil Joukl.

Jitka Svatošová