Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Bačice vybudovaly dětské hřiště
Bačice vybudovaly dětské hřiště PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Říjen 2015 00:00

Za budovou Obecního úřadu v obci Bačice se v sobotu podvečer sešli její zástupci a místní obyvatelé, aby společně slavnostně otevřeli nové dětské hřiště. To malé obci v malebném podhůří Českomoravské vrchoviny pomohla vybudovat Nadace ČEZ stotisícovým příspěvkem. Bačice se tak od nynějška mohou těšit z Oranžového hřiště, které je v pořadí už 23. takto podpořeným hřištěm na Vysočině.

V malé obci nedaleko Třebíče se nenachází žádné školní zařízení. Zastupitelé Bačic se proto snaží zajistit aspoň přiměřenou nabídku volnočasových aktivit pro děti a mládež z obce i jejího okolí.

„V rámci našeho strategického a rozvojového plánu klademe velký důraz na vytváření vhodných podmínek pro aktivní trávení volného času našich občanů včetně dětí a mládeže, kterých poslední dobou v Bačicích i přilehlých Udeřicích k našemu potěšení přibývá. Na prázdniny k nám navíc za svými prarodiči jezdí desítky dalších,“ uvedl starosta Bačic Bohumír Hutař. Ten je velmi rád, že díky nadačnímu příspěvku mohla obec vyhovět zájmu místních a za Obecním úřadem vybudovat plochu s bohatým herním příslušenstvím pro děti od těch nejmenších do zhruba 10 let.

 

Nová hrací plocha v Bačicích, jež bude pro všechny zájemce otevřena nepřetržitě, je vybavena malou skluzavkou, houpačkou, převažovací trámovou houpačkou, velkým kolotočem s vnitřním sezením a houpacím zvířátkem. Stotisícovou část investice pokryl příspěvek Nadace ČEZ, její zbytek v celkové výši 11 520 Kč uhradila obec z vlastního rozpočtu. Zastupitelé Bačic mají záměr v blízkém období hřiště rozšířit i pro starší děti do 15 let o lezeckou stěnu a hrazdu.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat Oranžová hřiště již od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila vznik téměř 330 hřišť v celkové hodnotě přibližně 300 milionů korun. „Obec Bačice je ukázkovým příkladem dlouhodobé snahy propagovat poklidný vesnický život zlepšováním místních podmínek a udržováním tradic. Hledá cesty, jak vycházet vstříc potřebám svých občanů, a i přes nepříliš vysoký počet obyvatel žije bohatým kulturním, společenským i sportovním životem. My jsme velmi rádi, že jsme jí v tomto přístupu mohli být tentokrát nápomocni,“ sdělila Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Jana Štefánková

 

Aktualizováno Úterý, 20 Říjen 2015 21:19