Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Web volnamistatrebic.cz využívají firmy i lidé
Web volnamistatrebic.cz využívají firmy i lidé PDF Tisk Email
Úterý, 20 Říjen 2015 00:00

Od začátku spuštění webu volnamistatrebic.cz zde devadesát jedna firem nabídlo celkem 236 volných pracovních míst.Web navštívilo skoro 21 tisíc lidí, průměrná návštěvnost je přes 2 000 uživatelů měsíčně.

„Web jsme spustili koncem letošního února a ohlas na něj je opravdu velký. Největší počet nabídek jsme zaznamenali během léta. V březnu na web zavítalo skoro pět tisíc uživatelů,“ popsal místostarosta Pavel Pacal. Web vznikl jako součást incomingových aktivit města Třebíče a to jako reakce na poptávku firem po kvalifikované pracovní síle. Zájem o něj mají firmy i lidé hledající práci. Vkládání volných pracovních míst je pro firmy zdarma. „Firmám i uchazečům je k dispozici incomingový tým, který v případě potřeby pomůže s vložením nabídky či zprostředkováním kontaktů,“ doplnil Pacal.

Nejžádanější profese je kuchař, číšník a elektrikář

Ze statistik vyplývá, že největší poptávka je po kuchařích, číšnících a elektrikářích. Hned za nimi je zájem o automechaniky, dělníky ve výrobě a konstruktéry. Volná místa jsou také pro zámečníky, zedníky a zdravotní sestry.

Vedle stálých pracovních míst lze na webu také nabízet a hledat brigády pro studenty. 
„V pravidelných intervalech oslovujeme firmy s možností informovat veřejnost o nabízených brigádách a volných místech,“ uvedla Petra Fortelná z incomingového týmu.

Irini Martakidisová