Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Via benedictina na zámku
Via benedictina na zámku PDF Tisk Email
Středa, 14 Říjen 2015 07:06

Výstava VIA BENEDICTINA byla vytvořena v roce 2013 u příležitosti 800 let od příchodu benediktinů na Broumovsko. Souběžně vznikl projekt VIA BENEDICTINA – benediktinské dědictví ve střední Evropě, který sdružuje zástupce bývalých a fungujících benediktinských klášterů v České republice, Slovensku, Maďarsku a Polsku. Cílem projektu je zviditelnění míst spjatých s benediktiny, jejich historií a snaha ukázat, že jsou atraktivními turistickými lokalitami, které mají i dnešní době co nabídnout.

Muzeum Vysočiny Třebíč zpřístupňuje veřejnosti výstavu v prostorách třebíčského zámku, na trase Svět portálů a bran. Ve čtvrtek 15. října v 17:00 hodin proběhne vernisáž výstavy ve vstupní hale třebíčského zámku. Vernisáž doprovodí komentovaná prohlídka Antonína Žamberského zaměřená na pojetí kláštera podle řehole svatého Benedikta. Další část bude věnována historii a současnosti benediktinů, jejich vztahu k Třebíči a dalším místům v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

Místo konání: Zámek Třebíč, trasa Svět portálů a bran, otevírací doba: úterý–neděle 9–12, 13–17 hodin, vstupné: 50/25 Kč

Jaroslav Martínek