Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Pracovníci modré směny pro dobrou věc
Pracovníci modré směny pro dobrou věc PDF Tisk Email
Středa, 14 Říjen 2015 00:00

Do projektu Čas pro dobrou věc se zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany zapojují už řadu let. Jako dobrovolníci pomáhají v organizacích na Vysočině a v Jihomoravském kraji. Letos se zapojilo už více než 150 zaměstnanců elektrárny. Nyní se k nim připojilo i 27 zaměstnanců modré směny, tedy operátoři a provozní zaměstnanci.

Již v září osmičlenná skupina pomáhala v novém objektu zařízení Paprsek v Třebíči s výměnou dlažby, montáží nábytku a úklidem, další malovali v Domě s pečovatelkou službou v Moravském Krumlově, pomáhali se stavbou altánku v Domově bez zámku v Hrotovicích nebo ve středisku Naděje v Brně. Čtyřčlenná skupina čistila údolí řeky Chvojnice.

„Vyrazili jsme od vlakového nádraží v Kralicích nad Oslavou a po turistické modré jsme došli k Olšinskému mlýnu, kde jsme se napojili na potok Chvojnice. Nádherné 10ti kilometrové údolí jsme odlehčili o 4 pytle odpadků vesměs petlahví, igelitů a různých obalů. Nostalgicky „potěšily“ igelitové obaly od mléka za 2 Kčs či třeba socialistické skleněné „lahváče“. Sběr jsme zakončili u ústí Chvojnice do Oslavky u Senoradského mlýna. Napytlovaný odpad jsme svezli traktorem,“ popisuje Zdeněk Ošťádal, operátor primárního okruhu.

V pondělí 12. října uzavřela letošní Čas pro dobrou věc devítičlenná skupina ve Stacionáři pro tělesně a mentálně postižené v Družstevní ulici v Třebíči. Po nedávném zateplení budovy stacionáře čekalo pro dobrovolníky plno práce s úpravou terénu na zahradě, čištění chodníků, úprava travnatých ploch a záhonů.

„Opětovně mohu vyjádřit ocenění a poděkování pracovníkům elektrárny za pomoc, pro nás velmi významnou. Během pondělní brigády dokázali vyhrabat, novou hlínou srovnat a travním semenem osít velkou část zahrady stacionáře, která utrpěla během rekonstrukce a zateplení budov. Vlastními silami bychom to v tomto čase již rozhodně nezvládli,“ řekl k pomoci ředitel stacionáře Karel Halačka.

Jiří Bezděk