Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Podpořili výzkum rakoviny při Běhu naděje v Třebíči
Podpořili výzkum rakoviny při Běhu naděje v Třebíči PDF Tisk Email
Sobota, 03 Říjen 2015 07:06

Výzkum rakoviny na Klinice dětské hematologie a onkologie UK 2. LF a FN Motol podpořili uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. Aktivní sportovci získali potřebný počet bodů, a Nadace ČEZ tak při čtvrtečním Běhu naděje v Třebíči věnovala organizaci Skutky naděje šek na 50 tisíc korun. Celkem už s aplikací ČEZ EPP pomáhá téměř 130 tisíc lidí.

Organizace Skutky naděje přispívá na volnočasové aktivity mládeže, handicapované a geneticky nemocné děti a vytváří sbírku věnovanou boji s rakovinou. Tu již osm let podporuje prostřednictvím pořádání Běhů naděje, charitativních sportovně-společenských akcí těšících se obrovskému zájmu široké aktivní veřejnosti. „Každý ze zhruba osmi desítek Běhů naděje za rok je určen všem sportovcům a pomocníkům bez ohledu na jejich věk či fyzická omezení. Pravidelný pohyb, stejně jako solidarita s nemocnými a podpora výzkumu rakoviny představují novou šanci pro život, novou naději,“ sdělila produkční projektu Skutky naděje Zuzana Dolejší. Nadační příspěvek se tak připojí k výtěžkům z letošních Běhů naděje a umožní Klinice dětské hematologie a onkologie UK 2. LF a FN Motol nákup speciálního chemického materiálu, jenž je důležitou součástí pro testování v oblasti výzkumu onkologických onemocnění.

Do Běhu naděje v Třebíči se zapojilo 615 účastníků od malých dětí v kočárku přes studenty až po seniory. „Za podporu a pomoc při zajišťování 8. ročníku Běhu naděje v Třebíči děkujeme všem organizátorům i dárcům. Díky jejich pomoci a to včetně podpory Nadace ČEZ bylo na konto výzkumu rakoviny odesláno celkem 57 325 Kč,“ říká organizátor charitativního běhu Jaroslav Bohutínský.

Nadace ČEZ a občanské sdružení Skutky naděje spojily své síly a díky podpoře sportovců a aktivní veřejnosti pomohly pohybem tam, kde je potřeba. „Běhy naděje do puntíku naplňují přesvědčení aplikace EPP Pomáhej pohybem a jejích aktivních uživatelů – vlastní radostí z pohybu pomáhat ostatním. I v Třebíči jsme s potěšením sledovali, co dobrého ze spolupráce mnoha nadšených lidí vzniká,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Vybraným projektům lze prostřednictvím mobilní aplikace ČEZ EPP pomáhat kromě běhu
i dalšími druhy pohybu, například jízdou na kole, jízdou na kolečkových bruslích nebo třeba zdánlivě obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP. Na Vysočině už uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem podpořili šest projektů.

Jana Štefánková