Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Charita v Třebíči oslavila svůj svátek
Charita v Třebíči oslavila svůj svátek PDF Tisk Email
Středa, 30 Září 2015 07:21

Oblastní charita Třebíč oslavila ve středu 23. 9. 2015 DEN CHARITY a připomněla si tak svátek patrona organizované charitní činnosti sv. Vincence z Pauly.

U obřího stanu na Karlově náměstí se kolem 10 hod. dopoledne scházel nedočkavě hlouček lidí. Všichni byli srdečně uvítáni moderátorkou akce - vedoucí střediska sv. Josefa Eliškou Klimešovou a ředitelem Oblastní charity Třebíč Petrem Jaškem. Mezi zúčastněné hosty patřili místostarosta Milan Zeibert a zástupkyně Skupiny ČEZ Jana Štefánková. Všem přicházejícím byla nabídnuta prezentace charitních služeb, doporučeny informace v podobě letáků, výročních zpráv a o nabídce služeb bylo možné se informovat ústně i přímo na místě.

Na všechny účastníky čekalo nejprve fairtradové posilnění do nového dne - chutné dobroty připravily pracovnice Středisek sv. Zdislavy a sv. Anežky. V průběhu dne je pak doplnily kulinářské chuťovky i z dalších středisek. Zdravotní sestry, které se usadily hned u vstupu, pohotově a s úsměvem měřily příchozím zájemcům krevní tlak a glykemii. Ostatní stolky praskaly pod tíhou nejrůznějších výrobků klientů Charity. Dekorace s podzimní tematikou, keramika, bižuterie, tkané koberce, květiny, výrobky z plstěné vlny, obrázky, hračky pro psy, atd. atd. Paleta byla velmi pestrá a řada lidí odcházela spokojeně nejen s příjemně nasycenými žaludky, ale i s taškami naplněnými zakoupenými dárky. Skákací hrad nezůstal ani na chvíli v klidu. Odpoledne bylo rozezpívané. Mladý klient Freedy z klubu BARÁK, který přišel představit své písničky, řadu posluchačů určitě zaujal, neboť v textech jeho písní se objevovala i hlubší zamyšlení nad životem. Podmračený den rozsvítil svými paprsky pěvecký soubor Slunko pod vedením Heleny Noskové. S dětmi si bez váhání zanotoval i leckdo z přítomných účastníků. Soutěžní kvíz týkající se znalostí charitních témat již zná 10 šťastných vylosovaných výherců, kteří obdrželi na místě, pokud byli přítomni či následně obdrží, pěkné ceny. Prezentační den, jako ostatně většina v pohodě probíhajících svátků, utekl rychle. Jeho zdaru přispěla i podpora řádky sponzorů a partnerů, také ochotná pomoc dobrovolníků z Katolického gymnázia.

Následující den - ve čtvrtek 24. 9. 2015 odpoledne byla při příležitosti tohoto svátku sloužena v kostele sv. Martina slavnostní mše sv. a po ní proběhlo ještě společné výroční setkání pracovníků a dobrovolníků Oblastní charity Třebíč v Národním domě. Děkujeme všem, kteří nám pomohli akci uskutečnit, zejména Skupině ČEZ, Městu Třebíč, Kraji Vysočina, firmám Mann+Hummel, Akciovému pivovaru Dalešice, ICOM transport a. s., Relative, Yashica, Horáckým novinám.

Marie Paločková