Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rozkopané náměstí změní průvod Tří kápí
Rozkopané náměstí změní průvod Tří kápí PDF Tisk Email
Úterý, 18 Srpen 2015 09:07

Historický průvod půjde přes Komenského náměstí

V pátek 21. a sobotu 22. srpna se na Podzámecké nivě uskuteční tradiční historické Slavnosti tří kápí, které připomínají zapsání památek na seznam UNESCO. V rámci oslav projde Třebíčí tradiční noční historický průvod.

Z důvodů uzavírky Jihlavské brány upozorňuje Město Třebíč společně s Městským kulturním střediskem návštěvníky na letošní změnu trasy průvodu. Kostýmovaný průvod tradičně vyjde ve 21 hodin od baziliky sv. Prokopa a projde přes Žerotínovo náměstí do Židovského města. Po průchodu ulicí Leopolda Pokorného přejde po spojovací lávce řeku a průchodem Hotelu Grand dojde na Karlovo náměstí.

Před radnicí se připojí druhá část průvodu s jezdci na koních. Průvod bude dále pokračovat Hasskovou ulicí ke kostelu sv. Martina, na Komenského náměstí, přes velké parkoviště kolem obchodních domů, dále pak přes Podklášterský most až na Podzámeckou nivu.

Celková délka pochodu je odhadována na 50 - 60  minut a během jeho průběhu si diváci budou moci vychutnat atraktivní podívanou s bubny a pochodněmi, dokonale evokující atmosféru středověku.

Ondřej Hedbávný