Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Marek Brodský se představí v Třebíči
Marek Brodský se představí v Třebíči PDF Tisk Email
Pátek, 05 Březen 2010 10:03


Třebaže v současné době probíhá v Galerii Malovaný dům na Karlově náměstí nutná údržba, milovníci umění nezůstanou ochuzeni o nevšední zážitky. Programové oddělení Městského kulturního střediska Třebíč totiž provedlo změnu výstavního plánu a namísto odložené prezentace výtvarných děl Jana Kanyzy zařadilo v náhradním termínu expozici neméně zajímavou.

Letos tedy bude Galerie Malovaný dům v provozu také v letních měsících, kdy zde v době od 7. července do 29. srpna představí svá díla společně fotograf Petr Našic a hudebník, textař, výtvarník, publicista a herec Marek Brodský.

Shoda jmen není vůbec náhodná – druhý z dvojice je synem známého a oblíbeného českého herce Vlastimila Brodského a jeho obrazy patří mezi velmi ceněná díla. Marek Brodský charakterizuje svoje obrazy jako směsici černého humoru a poetiky. Jeho sarkasmus je vyjádřen v obrazech které mimo jiné zobrazují hřbitovy. Jak sám říká "Krchovy" jsou ovšem veselé, plné arevných kytiček, koček aj. Nutno podotknout i zajímavou informaci, že výtvarnému umění se nyní věnuje více než jiným oborům, ať už hereckému či hudebnímu. Ikdyž na obrazovkách se objevuje stále jako mladý herec elév, loni už překročil 50té narozeniny! Věřme, že výstava se bude líbit.

S použitím tiskové zprávy Františka Jůzy (MKS Třebíč)
Jan Zeman

Aktualizováno Pondělí, 22 Březen 2010 09:44