Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kraj rozděluje dotace knihovnám
Kraj rozděluje dotace knihovnám PDF Tisk Email
Středa, 03 Březen 2010 07:28

Krajský rozpočet i v letošním roce počítá s více než 9,5 miliony korun na zajištění regionálních funkcí knihoven. Účelová dotace pomůže zajistit například informační, vzdělávací, poradenské a konzultační služby, příspěvek je použit i na nákup nových knih. Ty jsou poté přerozdělovány mezi obsluhované knihovny. Výkon regionálních funkcí knihoven v našem regionu koordinuje Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě. V současné době na území kraje Vysočina funguje 614 knihoven, z nichž je 570 knihoven obsluhovaných.

Městská knihovna v Třebíči obdrží dotaci ve výši 2,1 miliónu korun, je to nejvíce ze všech pověřených knihoven v kraji Vysočina. 

 

„V loňském roce bylo v rámci výkonu regionálních funkcí knihoven uspořádáno na území kraje Vysočina 56 vzdělávacích akcí, kterých se účastnilo 847 pracovníků knihoven a počet nových knih ve výměnném fondu za poslední rok vzrostl o 25 716 kusů,“ uvedl Tomáš Škaryd, radní kraje Vysočina pro oblast kultury a cestovního ruchu.

Pět profesionálních knihoven na území kraje Vysočina buduje výměnné fondy, zapůjčuje výměnné soubory knihovních dokumentů a zajišťuje další nezbytné činnosti napomáhající rozvoji knihoven a jejich veřejných knihovnických a informačních služeb.

Jitka Svatošová

Aktualizováno Pondělí, 22 Březen 2010 09:43